Ucigașul din Caracal, Gheorghe Dincă, a recunoscut ambele crime

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.07.2019 - 22:15
Inquam Photos / Bogdan Danescu

Gheorghe Dincă și-a recunoscut, în urmă cu puțin timp, ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului, pentru Mediafax.

SHARE

UPDATE: Procurorii DIICOT anunță că au extins cercetările și pentru infracțiunea de omor calificat în cazul lui Gheorghe Dincă. Această infracțiune se adaugă celor de viol și trafic de minori de care era acuzat până acum suspectul. 

UPDATE: Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu pe 25  iulie, în jurul orei 12, după ce a surprins-o pe fata de 15 ani cu telefonul în mână încercând să contacteze autoritățile, potrivit G4Media.

Adjunctul șefului DIICOT, Giorgiana Hosu, a anunțat că analiza genetică a dovedit că la locul faptei ”au fost identificate atât profilul genetic al minorei, cât și al inculpatului”.

„Inculpatul are o  structură fizică masivă în fața căruia minora nu a avut nicio șansă”, a declarat adjuncta șefului DIICOT care a precizat că în locuința lui Dincă au fost găsite, într-un butoi metalic, cenușă, oase calcinate și dinți de natură umană, pe lângă bijuteriile pe care le purta fata și care au fost recunoscute apoi de mama ei.

Întrebată dacă nu cumva crima a fost determinată de faptul că operatorul de la 112 ar fi încercat să o contacteze din nou pe Alexandra, Hosu a spus că, probabil, Dincă intenționa să comită crima încă din momentul răpirii.

„Convingerea mea personală este că asta a avut în  minte de la bun început”, a afirmat procuroarea.

_________

„Da, este adevărat. A recunoscut că le-a omorât pe amândouă. Sunt două fapte de omor. A oferit niște explicații.

Din punctul dânsului de vedere, au venit aici pentru a întreținere relații sexuale, au fost discuții mai aprinse și în urma acelor discuții le-a lovit și în urma loviturilor s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Din declarațiile dânsului au venit de bună voie", a declarat Bogdan Alexandru, avocatul lui Gheorghe Dincă.

În jurul orei 15.00, după ce a ieșit din curtea inculpatului, avocatul a confirmat din nou informația, dar nu a dat detalii, spunând că încă sunt proceduri judiciare în curs.

El a precizat, totuși, că Dincă a răspuns negativ când a fost întrebat dacă au fost și alte victime.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -