Cauciucurile ieftine, aduse din China, pot pune în pericol siguranța mașinii și a pasagerilor

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 14.05.2024 - 08:56
Cauciucurile ieftine, aduse din China, pot pune în pericol siguranța mașinii și a pasagerilor Foto: PExels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Șoferii trebuie să țină cont de un lucru foarte important în momentul în care achiziționează anvelope, indiferent că sunt de vară sau de iarnă.

SHARE

Un mare producător de anvelope avertizează șoferii să se gândească de două ori înainte de a monta anvelopele pe autovehiculele lor, susținând că în final acestea ar putea duce la costuri mult mai mari.

Cu costurile de întreținere ale vehiculelor în creștere, șoferii caută trucuri de economisire a banilor, iar unii se îndreaptă către anvelopele ieftine din China.

Un șef de top al unui mare producător de anvelope, Emilio Tiberio, a tras un semnal de alarmă cu privire la compromisurile de siguranță ale acestor opțiuni ”prietenoase cu bugetul”.

Cauciucurile ieftine, aduse din China, pot pune în pericol siguranța mașinii și a pasagerilor

El a spus: "În ceea ce privește prețul, există o mare controversă. Prețul anvelopelor chinezești trebuie discutat. Dacă ne uităm la performanță, vedem că, atunci când vine vorba despre aspecte critice, precum frânarea, apar problemele."

"Ele sunt atractive din perspectiva costului, dar majoritatea clienților pur și simplu nu sunt conștienți de calitatea lor", relatează Express, citat de DailyStar.

Mecanicii unei companii de service și reparații auto din Regatul Unit estimează că diferența dintre anvelopele ieftine și cele scumpe poate fi de până la 320 de lire sterline, în special pentru mașinile cu roți mari. 

Citește și: Ce se întâmplă cu șoferii care nu conduc timp de doi ani? Legea arată dacă rămân fără permis sau nu

Gary Powell, Managerul Tehnic al producătorului de anvelope, a subliniat că brandurile de anvelope de top investesc mai multe resurse în inovație pentru a reduce emisiile și a îmbunătăți eficiența.

Riscuri mari

Mai mult decât atât, acesta susține că toate anvelopele noi destinate mașinilor și furgonetelor trebuie să vină cu o ”etichetă a anvelopelor UE” aplicată pe ele.

Aceste etichete sunt asemănătoare cu clasificările energetice pe care le-ai găsi la gadgeturile din casa ta, oferind scoruri de la A la G pentru modul în care se lipesc de drum pe vreme umedă și impactul lor asupra consumului de combustibil a motorului.

Citește și: „Isprava” unui băiat de 17 ani: Beat, drogat și fără permis, a intrat cu mașina în copac

Șoferii pot să descopere și cât de zgomotoase sunt anvelopele datorită acestor etichete, cu multe modele premium promițând o călătorie mai liniștită în comparație cu alternativele mai ieftine.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te