Câte infracțiuni a vrut un șofer să ”șteargă” cu o șpagă de 3.000 de lei și 30.000 €?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 07.03.2024 - 13:50
Câte infracțiuni a vrut un șofer să ”șteargă” cu o șpagă de 3.000 de lei și 30.000 € Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Un șofer a încercat să mituiască polițiștii pentru a scăpa de mai multe infracțiuni. Le-a promis 3.000 de lei și 30.000 de euro. Nu a reușit să-i convingă. Faptele erau prea grave.

SHARE
Un șofer a crezut că poate cumpăra orice cu bani. După ce a distrus un autoturism în parcarea unui mall după în urma unei șicanări în trafic, a amenințat doi polițiști iar pe unul dintre ei l-a bătut. A refuzat să i se recolteze probe biologice. 
 
Pentru a scăpa de pedeapsă, cuprinsă între 2 și 7 ani a promis șpagă oamenilor legii. 

Câte infracțiuni a vrut un șofer să ”șteargă” cu o șpagă de 3.000 de lei și 30.000 €?

”Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași desfășoară activități specifice într-o cauză penală în care, procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul
 
teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 06 martie 2024, a unui inculpat, pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, ultraj (două fapte), refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, distrugere și amenințare.
 
 
În fapt, la data de 19 februarie 2024, inculpatul ar fi promis unor agenți de poliție remiterea unor foloase necuvenite, constând în sume de bani cuprinse între 3.000 de lei și 30.000 de euro. 
 
Sumele de bani erau oferite polițiștilor pentru ca aceștia să nu dispună față de persoana în cauză măsurile legale, în legătură cu mai multe infracțiuni săvârșite în urmă cu puțin timp (distrugeri provocate unui autoturism cu care s-ar fi șicanat în trafic, acroșarea unui alt autovehicul în parcarea unui mall și refuzul de a i se recolta probe biologice).
 
Concret, în data de 19 februarie 2024, în timp ce se afla în sediul unei secții de poliție din municipiul Iași unde urma să fie cercetat pentru aspectele menționate mai sus, inculpatul ar fi amenințat doi polițiști cu exercitarea unor
 
 violențe fizice, l-ar fi lovit pe unul dintre ei, după care, observând că această abordare nu va duce la nici un rezultat favorabil, acesta din urmă le-ar fi oferit agenților sumele de bani menționate mai sus pentru a nu fi tras la răspundere penală.
 
 
Denunțul a fost formulat de conducerea Secției 4 Poliție Urbană Iași la Direcția Generală Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Iași”, a transmis DGA.
 
Bărbatul urmează să fie prezentat Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile,

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te