Care sunt cele şapte "trepte" pe care oamenii trebuie să le urce pentru a-şi sfinţi viaţa

DE Roxana Gheorghiță | Actualizat: 29.06.2023 - 21:12
Care sunt cele şapte "trepte" pe care oamenii trebuie să le urce pentru a-şi sfinţi viaţa foto: pixabay

Mitropolitul Andrei Andreicuţ a transmis joi, cu ocazia liturghiei arhiereşti susţinute la hramul Catedralei Episcopale din Huşi, care sunt cele șapte „trepte” pe care oamenii trebuie să le urce pentru a-și sfinți viața

SHARE

Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Andrei Andreicuţ, a transmis, joi, cu ocazia liturghiei arhiereşti susţinute la hramul Catedralei Episcopale din Huşi, care sunt cele șapte „trepte” pe care oamenii trebuie săle urce pentru a-și sfinți viața. Sfinţii apostoli Petru şi Pavel trebuie să fie un exemplu pentru credincioşi.

Amintind de pildele celor doi Sfinţii apostoli Petru şi Pavel, înaltul ierarh a vorbit despre cele şapte „trepte" pe care oamenii trebuie să le urce pentru a-şi sfinţi viaţa spunând că acestea sunt: credinţa, frica de Dumnezeu, pocăinţa, înfrânarea, răbdarea, nădejdea şi unirea cu Hristos.

„Asta este exigenţa Sfinţilor apostoli Petru şi Pavel, să ne sfinţim viaţa. Este un cuvânt care ni se pare pretenţios, dar să ştiţi că în cer nu ajung numai sfinţii, că nu dorim să ajungem sfinţi mari, dar să ne sfinţim viaţa şi să fim sfinţi mititei, să ajungem şi noi lângă Mântuitorul Iisus Hristos, acolo unde sunt sfinţii apostoli Petru şi Pavel, care se roagă astăzi pentru noi", a afirmat mitropolitul Andrei Andreicuţ.

Citește și: Ce să faci de Sfinții Petru și Pavel ca să îți meargă bine tot anul.Trebuie să respecți datina

Cele șapte „trepte” inspirate de Sfinţii apostoli Petru şi Pavel și promovate de  mitropolitul Andrei Andreicuț

 

În cuvântul rostit la sfârşitul slujbei care a avut loc în Curtea Catedralei Episcopale, ierarhul Huşilor, Ignatie, le-a transmis credincioşilor că este important să preia din învăţăturile celor doi apostoli.

„Biserica îi cinsteşte în mod deosebit în această zi pe Sfinţii apostoli Petru şi Pavel, de la care putem învăţa lucruri minunate, extraordinare şi dătătoare de bucurie pentru sufletul nostru. De la sfântul apostol Petru învăţăm ce înseamnă să fim oameni sinceri, spontani în manifestarea credinţei noastre.

Aşa cum reiese cu maximă pregnanţă din sfintele evanghelii, apostolul Petru a fost cel care, prin deschiderea inimii sale, prin sinceritatea sa, şi-a aşezat sufletul său întreg în faţa Domnului, aşa cum este el, cu neputinţe, cu slăbiciuni, dar şi cu puterea harului lui Dumnezeu. Sfântul apostol Pavel este cel care ne învaţă că în mărturisirea credinţei trebuie să îngemănăm, să conjugăm raţiunea şi cu inima noastră.

 A fost un om foarte inteligent, dar asta nu l-a dus în punctul de a se îngâmfa, de a se comporta cu înfumurare şi aroganţă faţă de cei pentru care a fost chemat să le vorbească despre Hristos. Întotdeauna inteligenţa sa extraordinară era dublată de multă smerenie", a spus episcopul Huşilor, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te