Care este cel mai sigur oraș din România? Unde se află cel mai periculos cartier din București?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 19.06.2024 - 11:24
Care este cel mai sigur oraș din România - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

Care este cel mai sigur oraș din România? Percepția pe care locuitorii diverselor zone ale țării o au despre siguranța pe care consideră că o au în locul în care trăiesc a fost subiectul unei analize Storia, care a oferit rezultate și concluzii interesante.

SHARE

Care este cel mai sigur oraș din România? O analiză realizată de Storia – platforma cu anunțuri imobiliare lansată de OLX - a oferit un top interesant despre nivelul de siguranță perceput de români asupra locului în care trăiesc. De asemenea, a creionat o situație destul de clară și în legătură cu cele mai periculoase cartiere din Capitală.

Care este cel mai sigur oraș din România? Unde se află cel mai periculos cartier din București?

Nivelul de siguranță perceput de locuitorii din mai multe orașe ale țării asupra locului în care trăiesc a fost subiectul analizei realizate de platforma Storia.

„Scorurile” înregistrate de fiecare oraș, dar și cartier în parte, au fost cuantificate conform indexului T.R.A.I., până la 100. Cu cât scorul se apropie de 100, cu atât orașul sau cartierul respectiv este perceput a fi mai sigur.

Astfel, în topul celor mai sigure orașe din România, Bucureștiul ocupă abia poziția 21, cu un scor de 75,6, potrivit analizei citate de b365.ro.

Storia a realizat o analiză pentru a afla care sunt orașele și cartierele din România în care locuitorii se simt cel mai în siguranță.

Citește și: Care este cel mai sigur oraș din România? Ocupă locul 9 în topul european

Potrivit indexului T.R.A.I., Bucureștiul se află pe poziția 21, cu un scor de 75,6, când vine vorba de nivelul de siguranță perceput de români.

Brașovul este considerat cel mai sigur oraș din România - Foto: Facebook/Svartography

Pe primul loc în aest clasament se află Brașovul, care este considerat cel mai sigur oraș din țară, cu un scor de 83 de puncte.

Acesta este urmat de: Oradea (81,8), Cluj-Napoca (81,5) și Sibiu (80,7). De asemenea, în top 10 cele mai sigure orașe în care românii se simt cel mai în siguranță, conform trai.storia.ro, se află și Râmnicu Vâlcea (80,4), Alba Iulia (79,7), Miercurea Ciuc (78,4),
Sfântu Gheorghe (78,4), Iași (78,1) și Slatina (77,4).

La polul opus, printre cele mai puțin sigure orașe din România se găsesc: Tulcea (scor 68), Ploiești (68,6), Brăila (70,6), Baia Mare (71,3), Slobozia (72), Deva (72,6), Călărași (73,5), Târgu Mureș (75,5), Bacău (73,9) și Satu Mare (73,9).

În ceea ce privește Bucureștiul, zona care este percepută a fi cea mai sigură, potrivit locuitorilor din oraș, este Văcărești, cu un scor de 89,7 puncte.

Citește și: Care este cel mai mic oraș din lume? „Concurentul” din România are de 45 de ori mai mulți locuitori

Acesta este urmat de alte cartiere considerate a avea un nivel înalt de siguranță: Aviatorilor (89,6), Pajura (87,6), Floreasca (87,5), Arcul de Triumf (87,5) și Drumul Sării (87,5). 

Zona Gării de Nord este cea mai periculoasă din tot Bucureștiul - Foto: Facebook/Gara de Nord București

În schimb, cartierul cel mai periculos s-a dovedit a fi cel din zona Gorii de Nord, cu un scor de doar 52, 8 puncte. Tot printre cele mai nesigure zone din Capitală se umără și: Ferentari (58,1), Unirii (59,4), Obor (61,2) și Colentina (62,8). 

Pe de altă parte, în topul celor mai sigure 10 cartiere din țară, 7 se află în același municipiu, Cluj-Napoca.

Citește și: Care este cel mai periculos sector din București? Câte infracțiuni s-au comis în 2023?

Astfel, cartierul Andrei Mureșanu este considerat a fi unul foarte sigur de locuitorii săi, cu un scor de 92,9, fiind urmat de Orizont din Buzău (91,7) și de cartierele Grigorescu (91,3) și Europa (91,3), tot din Cluj-Napoca.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te