Calendarul învestirii Guvernului Orban. În 4 noiembrie, votul în Plenul Parlamentului

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.10.2019 - 14:19
FOTO: George Călin/Inquam Photos

Biroul Permanent Reunit a decis, luni, calendarul învestirii Guvernului Orban: marți, 20 octombrie, și miercuri, 30 octombrie, va avea loc audierea miniștrilor, iar luni, 4 noiembrie este programat votul în Plenul Parlamentului.

SHARE

„Pentru candidaţii la posturile de ministru audierile vor fi marţi şi miecuri, de dimineaţă de la ora 9.00 până seara.

Am căutat să evităm încălecarea mai mutor comisii, iar pentru luni s-a decis, în unanimitate, ca luni la ora 14.00, să aibă loc şedinţele reunite pentru învestitura Guvernului”, a declarat Teodor Meleşcanu, președintele Senatului, luni, după şedinţa Birourilor Permenante Reunite, care a avut loc luni.

Calcule: va trece sau nu Guvernul Orban? Șansele, fără susținere din partea partidului lui Ponta

Ludovic Orban, premierul desemnat, a propus ca audierea miniştrilor să aibă loc marţi, iar votul să fie dat miercur, însă propunerea șefului PNL nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Teodor 11429Meleşcanu a mai declarant precizat că miercuri se celebrează patru ani de la tragedia din Colectiv şi „nu e poate cea mai bună zi pentru activitatea Parlamentului”.   

La rândul său, Ludovic Orban a declarat, după ședința Biroului Permanent Reunit: „Am anunţat din capul locului că, neavând majoritate în Birourile permanente reunite, aşteptarea noastră este limitată ca ei să ţină cont de argumentele mai mult decât solide pe care le-am formulat pentru a susţine propunerea calendarului de învestitură pe care am făcut-o. Asta este, lumea îi va judeca. Dacă în ciuda acestor argumente şi a acestor urgenţe majore pe care le-am prezentat, dacă în ciuda cutumelor pentru guvernelor lor, ei din nişte calcule electoraliste şi politicianiste, să nu le spun de altă natură, decid un alt calendar de învestitură, asta e. Vom merge pe calendarul care este hotărât de Birourile permanente reunite, în conformitate cu Constituţia şi cu regulamentul şedinţelor comune şi vom obţine învestitura Guvernului atunci când va avea loc votul în plen", 

Kelemen Hunor: Nu am luat o decizie finală privind susținerea Guvernului Orban

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.