Călătorii care circulă pe ruta Gara de Nord - Aeroport vor putea cumpăra bilete din tren cu cardul

DE Daniel Toșa | 20.08.2021 - 13:58
Călătorii care circulă pe ruta Gara de Nord - Aeroport vor putea cumpăra bilete din tren cu cardul/FOTO: Unsplash

FR Călători va pune de luni automate în trenurile de pe ruta Gara de Nord - Aeroport, astfel că plata biletelor va putea fi făcută contactless, prin orice tip de dispozitiv de plată: card, telefon sau ceas inteligent.

SHARE

CFR Călători și BCR implementează plata contactless a biletului de călătorie pentru trenurile pe relația București Nord - Aeroportul Henri Coandă

În cadrul acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de digitalizare și extinderea canalelor alternative de emitere a biletelor de tren, CFR Călători în colaborare cu Banca Comercială Română (BCR) implementează de luni, 23 august 2021, un proiect pilot prin care facilitează călătorilor plata biletelor direct în tren.

Citește și: Elevi cu note de 3 și 4 la matematică la Evaluarea Națională, admiși în licee de mate-informatică

Pentru început, proiectul pilot cuprinde trenurile de pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă și retur unde călătorii au la dispoziție terminale BCR contactless (Mastercard sau Visa), pentru plata biletului de călătorie prin orice tip de dispozitiv de plată: card, telefon sau ceas inteligent. Întregul proces de cumpărare este simplu, intuitiv și rapid: se selectează tipul de călător adult / copil, iar plata se face prin poziționarea dispozitivului de plată contactless în fața terminalului BCR.

Dispozitivele permit în acest moment achiziționarea a două tipuri de bilete: pentru adulți și copii, respectiv bilete pentru categoriile de clienți la care nu este necesară verificarea / reținerea unor documente suplimentare. Tariful unei călătorii pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă este de 4 lei pentru un adult și 2 lei pentru un copil (cu vârsta între 5-10 ani, călătoria fiind gratuită pentru cei sub 5 ani).

Citește și: Bianca Drăgușanu, justițiară în parcare: „Vin unii cu tocairiciuri (…) Mă-ta știe cum parchezi?”

Călătorii nu vor avea de platit alte comisioane sau taxe bancare pentru achitarea contactless a călătoriei în tren, indiferent de cardul sau dispozitivul utilizat. Chitanțele care atestă că s-a plătit contravaloarea călătoriei se vor tipări individual, pentru fiecare client în parte.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.