Călătorești pentru prima oară cu avionul? Iată câteva sfaturi pentru a avea un zbor liniștit

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 16.05.2024 - 13:20
Călătorești pentru prima oară cu avionul? Iată câteva sfaturi pentru a avea un zbor liniștit - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Avionul este un mijloc de transport utilizat frecvent atunci când vrem să ajungem rapid în diverse destinații. Pentru unii acesta a devenit o obișnuință, pentru alții este un motiv de stres. Însă dacă ai grijă la câteva aspecte, totul va fi mai ușor.

SHARE

Pentru unii oameni călătoria cu avionul este un motiv de stres, mai ales dacă zboară pentru prima dată. Sunt câteva aspecte la care trebuie să ai grijă pentru a nu transforma zborul într-o experiență neplăcută. 

Pe rețelele de socializare se dau tot felul de sfaturi în legătură cu ce trebuie să faci înainte de îmbarcare, despre cum să scapi de stres și ce bagaje trebuie să iei cu tine. 

Călătorești pentru prima oară cu avionul? Iată câteva sfaturi pentru a avea un zbor liniștit

”Zbor în SUA, să stau într-o tabără din Maine pentru câteva luni, călătoresc și eu singur pentru prima dată. Zborul meu durează în jur de 5 ore, lungimea nu mă deranjează prea mult pentru că voi avea Ipad-ul cu mine ca să pot viziona filme.

Sincer să fiu, sunt mai îngrijorat de TSA (controlul de securitate) și de lucrurile dinaintea zborului, mai degrabă decât de zborul în sine, nu am fost niciodată într-un aeroport și voi călători singur. Aș aprecia cu adevărat niște îndrumări cu privire la lucrurile pe care trebuie să le fac la aeroport și lucruri care să-mi facă experiența mai distractivă și mai sigură”, a scris un utilizator pe Reedit.

Ceilalți utilizatori au venit cu sfaturi.

Citește și: Un bărbat și-a abandonat soția chiar la poarta de îmbarcare a avionului. Cele 15 minute „fatale”

”Nu sunt sigur dacă cineva a menționat-o, dar urechile îți pot țiui din când în când în avion. Nu vă faceți griji, este normal.

Ia o gumă de mestecat pentru a ajuta la remedierea acestui lucru”, a explicat cineva.

”Poate fi înfricoșător să călătorești cu un avion prima dată!

Când ajungeți la aeroport, va trebui să obțineți mai întâi cartea de îmbarcare. Multe aeroporturi au chioșcuri pentru a vă obține permisul, dar puteți merge și la ghișeu. Dacă verificați o geantă, însoțitorul de la ghișeu se va ocupa adesea și de acest lucru, deși uneori aeroporturile vă vor cere să o duceți într-un alt loc.

Odată ce ai permisul și bagajul este verificat, vei trece prin securitate. Nu este chiar atât de rău - vei sta la coadă, apoi, când este rândul tău, îți vei pune lucrurile pe transportor. Apoi vei trece fie printr-un detector de metale, fie printr-o scanare corporală. Încercați să purtați pantofi ușor de pus și de scos, și scoateți-vă jacheta/curea/orice metal înainte de a veni rândul dvs.

Odată ce ai trecut prin securitate, adesea îmi place să-mi găsesc mai întâi poarta. Uneori poate fi puțin departe. Odată ce îți găsești poarta, poți să te plimbi și să mănânci sau să faci cumpărături!

Dacă mergeți în străinătate și trebuie să treceți prin vamă, nu vă stresați! Ei vă vor întreba de ce veniți, vă vor verifica documentele, vă vor întreba dacă aduceți ceva în țară. Doar fii calm, sincer și prietenos, vei fi bine!”, a explicat cineva.

Ce să faci cu bagajul de mână

”Majoritatea companiilor aeriene vă permit să aduceți în avion un bagaj de mână și „articol personal”. Obiectul tău personal poate fi o poșetă, un rucsac, o geantă de mesager sau un rucsac.

Citește și: Un avion și-a schimbat traseul din cauza unui câine care era la bord. Ce a făcut patrupedul?

Companiile aeriene low cost vă vor taxa suplimentar pentru orice, cum ar fi un bagaj de cală, aducerea unui bagaj de mână, alegerea unui anumit loc etc. Verificați termenii și condițiile companiilor aeriene.

Dacă aveți o valiză mai mare, veți „înregistra” bagajul cu compania aeriană la ghișeul de service atunci când vă faceți check-in și obțineți cartea de îmbarcare. Această valiză va merge în magazia din avion. Îl vei ridica de la un carusel de bagaje din aeroportul de destinație. Urmați indicatoarele din aeroport până la „Reclamarea bagajelor” după ce coborâți din avion. Va exista un semn „Sosiri” cu numărul zborului, care vă va spune pe ce carusel va fi valiza.

Asigurați-vă că bagajul de cală cântărește mai puțin de 50 de lire sterline sau va trebui să plătiți o taxă suplimentară. Cel mai simplu mod de a verifica este să folosești cântarul de baie. Cântăriți-vă, apoi cântăriți-vă ținând valiza plină și scădeți diferența”, a explicat un alt utilizator.

De ce să mergi la baie înainte de îmbarcare

Altcineva l-a sfătuit pe cel care doreste să călătorească cu avionul să meargă la baie cu puțin timp înainte de îmbarcare. 

Citește și: Ce s-a întâmplat după ce doi piloți au adormit chiar în timpul zborului. Ce au pățit?

”Mergeți la baie dacă puteți cu puțin timp înainte de zbor pentru că va dura ceva timp pentru ca toată lumea să se îmbarce în avion și apoi nu vă puteți ridica pentru a folosi cât timp avionul așteaptă decolarea sau până la cel puțin 15 minute în aer și din moment ce

 călătoriți într-o perioadă aglomerată, avionul ar putea să stea pe pistă pentru un timp după ce toată lumea este așezată în așteptarea autorizației pentru decolare, așa că este posibil să nu puteți folosi baia timp de o oră sau mai mult din momentul în care vă aliniați. până la îmbarcare până când echipajul de zbor va spune că vă puteți da jos de pe scaun”.

Asigurați-vă că aveți la îndemână cartea de îmbarcare și acreditările de identitate într-un buzunar ușor de accesat. Ajunge devreme la aeroport. În funcție de cât de aglomerat este aeroportul, ar putea fi cu 1-3 ore înainte de îmbarcare.

Îndepărtați orice articole îmbuteliate (șampon, pastă de dinți etc.) care depășesc 3,4 uncii, deoarece vă vor opri în siguranță pentru a le îndepărta. Articolele de mărimea călătoriei pot fi achiziționate dintr-un magazin sau online.

Asigurați-vă că nu aveți obiecte/arme ascuțite sau baterii cu litiu împachetate, deoarece acestea vă vor opri și pentru un control de securitate pentru a le îndepărta.

Odată ce ai ajuns, găsește-ți imediat poarta. Puteți citi magazinele după, dar ar trebui să vă asigurați că știți unde să mergeți. Folosiți toaleta înainte de a decola; băile de avion sunt mici și incomode.

Dacă ești anxios, ia ceva care să te ajute să te calmezi. Sunt medicamente sau gume de mestecat la farmacie.

Aduceți un pulover cald pentru că se face destul de frig în avion.

Cu siguranță aduceți căști și un iPad/computer sau o carte de citit, astfel încât să nu vă plictisiți în timpul zborului. Dacă aduceți un dispozitiv electronic, asigurați-vă că filmele sau emisiunile pe care doriți să le vizionați sunt descărcate, deoarece telefonul dvs. va fi în modul avion.

Chapstick-ul este bun și pentru că aerul din avioane este uscat. Aș evita să beau apă pe care ți-o oferă însoțitorul de bord, cu excepția cazului în care este îmbuteliată, așa că ar putea dori să-ți cumperi propria sticlă după ce ai trecut prin securitate. Dacă vă îngrijorează microbii, aduceți un pachet de șervețele dezinfectante pentru scaun și pentru brațe. În sfârșit, încearcă să te distrezi!”, a explicat altcineva

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te