Bucureștiul, pentru prima dată în ”TOP 100 cele mai bune orașe din lume”. Londra e pe 1

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 10.11.2020 - 15:07
Foto: lonelyplanet.com

În fiecare an, compania de consultanță imobiliară, turism și dezvoltare economică Resonance Consultancy clasifică, în funcție de mai mulți factori, cele mai bune 100 de orașe din lume cu o populație de peste un milion de locuitori. În premieră, Bucureștiul a intrat în TOP 100.

SHARE

Analiștii Resonance Consultancy iau în calcul 25 de factori, precum diversitatea, vremea, numărul de parcuri și atracții turistice, numărul sediilor marilor companii, șomajul, PIB-ul pe cap de locuitor și numărul de hashtag-uri și check-in-uri din social media, pentru a realiza ”TOP 100 cele mai bune orașe din lume”. Anul acesta, pe fondul pandemiei de COVID-19, atmosfera și vibrația multor metropole din întreaga lume a avut suferit, iar numărul afacerilor închise în urma lockdown-urilor a influențat o parte din factorii evaluați. De asemenea, în 2020, analiștii au luat în calcul și numărul infecțiilor de COVID-19 (la nivelul lunii iulie).

Pentru al cincilea an consecutiv, Londra și-a păstrat locul întâi în ”TOP 100 cele mai bune orașe din lume” realizat de Resonance Consultancy, în ciuda semnelor de întrebare legate de Brexit și a situației COVID-19. Iar New York-ul, orașul despre care se spune că nu doarme niciodată, se află pe locul 2, chiar dacă în 2020, din cauza pandemiei, este mult mai liniștit.

Parisul ocupă în continuare locul 3, chiar dacă infernul de la Notre Dame i-a știrbit puțin din strălucire. Dar, atenție, clasamentul a fost realizat înaintea atacurilor teroriste care în ultima perioadă au ținut primele pagini ale presei din întreaga lume.

Moscova a urcat de pe locul 5 în 2019 pe locul 4 în 2020. Iar Tokyo a căzut de pe locul 4 pe locul 5. În continuare, Top 10 este completat de Dubai, Singapore, Barcelona, Los Angeles și Madrid.

Bucureștiul, de pe locul 152 pe locul 91

Capitala României, cu o populație de 2.478.618 de oameni, a intrat în premieră în ”TOP 100 cele mai bune orașe din lume”, urcând spectaculos 61 de locuri. Analiștii Resonance Consultancy au apreciat Bucureștiul drept un oraș accesibil, favorabil antreprenoriatului și mereu pregătit pentru petreceri și distracție. Și i-au dat ”bile albe” pentru sediile unor companii de renume, precum Amazon, Adobe, Microsoft, IBM și Oracle.

De asemenea, specialiștii recomandă Bucureștiul pentru chiriile mici și standardul de viață extrem de ridicat, notând maximum și viața de noapte.

Dintre vecinii direcți ai României, capitala Ungariei, Budapesta, ocupă locul 38 în ”TOP 100 cele mai bune orașe din lume” 2020 (a urcat de pe locul 51), iar Kiev-ul, locul 87 (a urcat de pe locul 139).

Vezi întregul ”TOP 100 cele mai bune orașe din lume” 2020

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te