Bianca, copila de 10 ani care trăiește o dramă cumplită. Nu a mers niciodată: De ce m-am născut așa?

DE Daniel Toșa | Actualizat: 09.03.2023 - 12:10
Bianca, copila de 10 ani care trăiește o dramă cumplită. Nu a mers niciodată: De ce m-am născut așa? - FOTO: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Bianca, copila de 10 ani care trăiește o dramă cumplită. Fetița nu a mers niciodată din cauza unei afecțiuni cumplite pe care o duce pe un singur picior încă de la naștere. Deși există o speranță, părinții ei sunt copleșiți de costurile operației.

SHARE

Bianca, copila de 10 ani care trăiește o dramă cumplită. Nu a mers niciodată. Copila are nevoie în permanență de ajutor pentru a se deplasa. Mama ei o ajută în permanență să se dea jos din pat sau să să se pregătească pentru școală.

O intervenție chirurgicală ar fi un miracol care i-ar aduce ceva ce nu a avut niciodată - mersul normal pe două picioare.

Bianca, copila de 10 ani care trăiește o dramă cumplită. Nu a mers niciodată: De ce m-am născut așa?

Bianca depinde în totalitate de ajutorul de părinților săi, atunci când are nevoie să facă chiar și cele mai banale mișcări. Copila s-a născut fără femurul stâng, ceea ce face ca mersul să fie un coșmar de 10 ani. Ea poate păși doar cu ajutorul unei proteze, însă acest lucru nu o ajută prea mult. 

Copiii de vârsta ei aleargă și se joacă ca orice copil normal, dar ea nu poate. La cei 10 ani este greu îi este greu să înțeleagă de ce destinul i-a pus o așa mare povară pe umeri. Tot timpul se întrebă de ce nu poate fi un copil normal.

Citește și: Războiul lui Serghei Șoigu cu Grupul Wagner s-a soldat cu 20.000 de mercenari ruși morți

„E foarte greu! Este doar un copil! Ar vrea să se joace cu colegii ei, dar nu poate. E greu ca mamă să asiști la neputința copilului tău. Bianca este o fire sociabilă, își face repede prieteni.

"De ce m-am născut așa?"

Cu toate acestea, îmi pune dese ori întrebări de genul: "De ce m-am născut așa? De ce nu sunt un copil normal, ca toți cei de vârsta mea?"

Deși ne este extrem de greu, și mie și soțului, să facem față la provocările emoționale ce decurg dintr-o astfel de situație, încercăm să fim tari pentru copilul nostru. Noi, ca părinți, suntem alături de ea și o încurajăm tot timpul!” , ne-a povestit Genoveva, mama fetiței.

Citește și: Rabla 2023: Cum îți poți lua mașină nouă, cu motor termic, cu până la 3.500 € reducere de la stat

„Încercăm pe cât putem să o susținem. Colegii de școală se comportă bine cu ea fiindcă o știu de când era la grădiniță, s-au obișnuit cu problemele ei de sănătate și nu li se pare ceva neobișnuit.

Nu același lucru se întâmplă și când mergem pe stradă… Deși nu ne adresează cuvinte, privirile trecătorilor vorbesc de fiecare dată. Mă doare să știu că fetița mea suferă,” ne-a mărturisit tatăl Biancăi.

30.000 de euro costă miracolul pentru Bianca

Până acum, Bianca a suferit mai multe intervenții chirurgicale. Ultima ar trebui să aibă loc în luna mai, într-o clinică din Turcia.

Printr-o procedură destul de complicată, medicii de acolo urmează să îi reconstruiască șoldul, ulterior să îi fie alungit femurul.

O astfel de intervenție i-ar reda copilăria unei fetițe de numai 10 ani care și-a petrecut viața mai mult prin spitale. Sunt clipe grele pentru familia ei, pentru că nu își poate permite să achite costurile operației: 30.000 de euro. Tatăl ei lucrează la CFR, iar mama nu lucrează, fiind nevoită să aibă grijă de Bianca, potrivit vremeanouă.

Împreună putem face minuni pentru Bianca

„Nu au cum să strângă banii, așa că au apelat la bunăvoința celor cărora le pasă de viitorul unei copile nevinovate care are nevoie de ajutor, de o șansă la o copilărie și o viață normale, fericite.

Cu umilință, soții Ifrim fac un apel la toți cei ce pot contribui cu orice sumă la salvarea copilului de la o viață chinuită. Împreună, îi putem oferi Biancăi un viitor fericit!”, a spus Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o Inimă”.

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/bianca-ifrim/

Dacă doriți să ajutați acest caz trebuie să specificați numele de familie al copilului  pentru care faceți donația (Ifrim)!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te