Bătrâni sechestrați și căsătoriți cu forța de o grupare infracțională. În ce scop? Anuntul poliției

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 06.12.2023 - 14:56
Poliția a descins la o grupare ce profita de bătrânii fără moștenitori - Foto: Facebook/Poliția Capitalei - cu rol ilustrativ

Mai mulţi bătrâni au fost sechestrați sau chiar căsătoriţi cu forţa de membrii unei grupări infracționale ce acționa în Capitală și județul Ilfov. Unele dintre persoanele în vârstă erau singure, altele prezentau dizabilități fizice sau psihice, niciuna neavând moștenitori..

SHARE

Mai mulţi bătrâni au fost sechestrați sau chiar căsătoriţi cu forţa de membrii unei grupări infracționale. Miercuri dimineață, poliţiştii din Capitală şi Ilfov au efectuat percheziții de amploare într-un dosar de lipsire de libertate și înșelăciune, la o grupare care ținea sechestrați bătrâni cu dizabilități fizice sau psihice, care nu aveau moștenitori.

Bătrâni sechestrați sau căsătoriți cu forța de o grupare infracțională. Care era scopul?

Este vorba de 6 victime, persoane trecute de vârsta de 50 de ani, fără moştenitori ori unele dintre ele cu probleme psihice ori dizabilităţi.

Cei zece bănuiți ar fi reuşit încă din anul 2017 şi până în prezent să-i păcălească pe aceştia, să-i ţină sub supraveghere în mai multe imobile din Bucureşti şi din Ilfov,ori chiar să se căsătorească cu victimele pentru a pune mâna pe casele lor pe care urmau mai apoi să le vândă.

Citește și: Arhiepiscopia îl plătește cu 5000 € pe lună pe Teodosie. Milionar în euro, are 17 conturi bancare

„În fapt, în perioada 2017 - prezent, mai multe persoane ar fi identificat femei și bărbați, având vârste înaintate și fără moștenitori legali, cu dizabilități fizice și/sau psihice, după care le-ar fi plasat într-un imobil, în condiții improprii, sub supraveghere permanentă, împrejurare în care le-ar fi agresat fizic și le-ar fi proferat jigniri și amenințări, pentru intimidarea acestora.

Din cercetări, s-a stabilit că, inoculându-le persoanelor vătămate false impresii de apartenență ori afecțiune, cinci dintre bănuiți s-au căsătorit cu persoanele vătămate, deși diferențele de vârstă sunt foarte mari, după care le-ar fi deposedat, fie prin efectul legii (în urma decesului unei persoane vătămate), fie prin acte juridice subsecvente căsătoriilor, de bunurile imobile, în scopul valorificării acestora. 

De asemenea, două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit celorlalți bănuiți consultanță, pentru încheierea sau, după caz, obținerea de la autoritățile competente a unor înscrisuri necesare demersului infracțional, legăturile maritale dintre bănuiți și persoanele vătămate fiind oficializate în baza unor înscrisuri medicale ori alte documente puse la dispoziția oficiilor de stare civilă”, a transmis Poliția Capitalei, într-un comunicat.

Principalul suspect din dosarul vârstnicilor din Bucureşti sechestraţi şi înşelaţi are 46 de ani şi se căsătorise cu o femeie de 73 de ani.

Citește și: Impozitul va fi cu 500% mai mare pentru unii locuitori din București. Ce sector e vizat ?

Surse din anchetă au precizat că, pe lângă principalul suspect care a încheiat o căsătorie cu o femeie în vârstă, s-au mai căsătorit mama sa, concubina sa, dar şi trei surori, scrie observatornwes.ro.

Surse judiciare au precizat că toate cele şase victime au fost scoase din imobil.

Gruparea era formată din 8 persoane, între care bărbatul de 46 ani, mama şi concubina lui, dar şi trei surori, toate majore.  Victimele erau, în general, persoane fără moştenitori legali, deţinătoare de bunuri imobile (case, apartamente, trenuri). Este vorba despre o femeie şi cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 50 şi 75 de ani.

Două dintre cele şase case preluate de la victime au fost deja vândute, iar în casa unde erau bătrânii s-au găsit peste 22.000 de euro.

Diferenţa de vârstă dintre victime şi suspecţi este de mai bine de 30 de ani iar în urma percheziţiilor 4 persoane au fost deja aduse la Secţia 11, iar în scurt timp vor veni şi celelalte pentru a da explicaţii în faţa anchetatorilor.

Conformk comunicatului Poliției, vor fi dispuse măsuri asiguratorii, constând în indisponibilizarea a 6 imobile, valoarea acestora urmând a fi stabilită ulterior.

„Totodată, cele șase persoane vătămate vor fi conduse la sediul subunității, iar cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului vor fi prezentate unităților medicale, pentru evaluarea sănătății. 

Ulterior, vor fi predate centrelor de primire din subordinea acestei instituții, în conformitate cu reglementările in vigoare”, se mai menționează în comunicat.

Citește și: Pentru ce abateri pot fi daţi afară profesorii de şcoală şi liceu

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 11 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te