Avertisment pentru șoferi. Lapoviță și ninsoare în 7 județe din România. Care sunt zonele vizate

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.12.2023 - 08:16
Avertisment pentru șoferi. Lapoviță și ninsoare în 7 județe din România. Care sunt zonele vizate - Foto: Profimedia images

Avertisment pentru șoferi. Lapoviță și ninsoare în 7 județe din România. Centrul Infotrafic a emis, joi dimineață, o atenționare privind circulația în condiții de iarnă în șapte județe din țară.

SHARE

La nivel național se circulă în general pe un carosabil umed, cu precipitaţii sub formă de ploaie, dar sunt semnalate lapoviţă şi ninsoare în zona montană a judeţelor Argeş, Braşov, Buzău, Covasna, Harghita, Prahova şi Vrancea, fără intensificări ale vântului.

Avertisment pentru șoferi. Lapoviță și ninsoare în 7 județe din România. Care sunt zonele vizate

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti - Constanţa, A3 Bucureşti - Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov, traficul se desfăşoară pe un carosabil umed, cu precipitaţii sub formă de ploaie, izolat cu lapoviţă şi ninsoare.

"Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi de drum, iar înainte de a pleca în călătorie, să se informeze cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să meargă şi să-şi echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă dacă deplasarea va fi efectuată pe sectoare de drum unde este zăpadă sau carosabilul este alunecos de la gheaţă sau polei.

Citește și: Un ciclon polar va lovi România! ANM a anunțat care sunt zonele afectate de ninsori și vânt puternic

Măriţi distanţa de siguranţă între autovehicule şi evitaţi bruscarea comenzilor!", recomandă Centrul Infotrafic.

Prognoza meteo pentru 07 - 08 decembrie 2023

România se pregătește să facă față unui ciclon polar ce va aduce condiții meteorologice severe în aproape toată țara, inclusiv în București.

Se așteaptă fenomene de iarnă specifice datei din calendar, cu precipitații predominant sub formă de ninsori în zonele montane înalte, unde se va depune un strat consistent de zăpadă. În restul țării, inclusiv în București, vom avea transformări ale precipitațiilor în lapoviță și ninsoare, începând chiar de astăzi noapte.

Citește și: Încep ninsorile în România. În ce orașe se va depune cel mai repede primul strat de zăpadă

Intensificările de vânt, cu viteze la rafală de peste 45-50 km/h, vor accentua senzația de frig, având în vedere și temperaturile scăzute, cu maxime ce nu vor depăși 5-6°C și minime preponderent negative, coborând până spre -10°C în depresiuni. Pe litoral, minimele vor fi în jurul valorilor de 0-2°C, inclusiv în București.

Mâine dimineață, începând din a doua parte a acestei nopți, ploaia se va transforma în lapoviță și ninsoare, marcând debutul unei perioade în care fenomenele de iarnă vor persista, cel puțin până la sfârșitul săptămânii și probabil până la finele primei decade din decembrie, afectând în special zonele centrale și nordice ale țării, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te