Au fost prinși hoții care i-au furat lui Vanghelie bunuri de 300.000 de euro

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.04.2020 - 18:39
Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Hoții care i-au spart vila lui Marian Vanghelie din Snagov, în ianuarie, și i-au furat bunuri de 300.000 de euro a fost prinși, a anunțat miercuri IPJ Ilfov.

SHARE

Polițiștii au recuperat bunuri de doar 7.300 de lei, nu și tabloul „Cap de copil” de Gheorghe Petraşcu, furat de la fostul primar PSD al Sectorului 5.

Potrivit unor surse din poliție, citate de G4Media.ro Vanghelie se afla în casă la etaj când hoții i-au dat spargerea forțând un geam de la parter.

Fostul primar din Sectorul 5, Marian Vanghelie, este el însuși judecat pentru corupție, fiind acuzat de DNA de șpăgi de 30 de milioane de euro. Procesul se judecă din 2015 la Tribunalul București.

Comunicatul integral al Poliției:

”În cursul zilei de astăzi polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat 4 percheziții la domiciliile mai multor persoane, membrii unei grupări specializate în săvârșirea furturilor din locuință.

Perchezițiile au avut loc pe raza Municipiului București (3) și pe raza județului Teleorman (1).

În fapt, în noaptea de 20/21 ianuarie a.c., în jurul orelor 03:30, persoana vătămată a sesizat faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns prin forțarea unei ferestre din material pvc, în locuința sa din satul Ghermănești, Stațiunea Snagov, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv bijuterii, ceasuri și un tablou, prejudiciul fiind estimat la 300.000 de euro.

În urma activităților invesigativ-operative, a reieșit faptul că la comiterea faptei au participat membrii unei grupări infracționale, specializată în comiterea de infracțiuni de furt din locuințe, ce acționau de regulă la pont și cu precădere în dauna persoanelor ce dispun de sume mari de bani.

Astfel, polițiștii ilfoveni au identificat 3 bărbați, cu vârste între 40 și 48 de ani, bănuiți de comiterea faptei de furt reclamată.

În urma perchezițiilor 4 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru cercetări.

Totodată polițiștii au ridicat mai multe bunuri, respectiv suma de 7.300 de lei, ceasuri și bijuterii, în vederea continuării cercetărilor.


În urma probatoriului administrat, polițiștii din Ilfov i-au reținut pe cei 3 bărbați pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea cu propuneri de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, activitatea de urmărire penală efectuându-se sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te