Atenție, șoferi! Primăria Capitalei reîncepe ridicarea mașinilor staționate neregulamentar

DE Alexandru Pop | Actualizat: 27.06.2019 - 08:04

Consiliul General al Municipiului București a adoptat reînceperea ridicării autovehiculelor parcate neregulamentar. Activitatea urmează să fie prestată de Compania Municipală Managementul Transportului București.

SHARE

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de consilierii generali, autovehiculele staționate neregulamentar pe rețeaua principală de străzi a Municipiului București vor fi ridicate în baza Art. 143, coroborat cu Art. 203, din Hotărârea de Guvern 1391/2006. Hotărârea va intra în vigoare în 30 de zile de la data aducerii la cunoștință publică.

Prin urmare, mașinile vor putea fi ridicate în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară, în zona de acţiune a indicatorului cu semnificaţia „Staţionarea interzisă“ şi a marcajului cu semnificaţia de interzicere a staţionării, pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de șase metri, în cazul staționării în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice, în cazul staționării în pantă și în rampă și din locurile unde este instalat indicatorul cu semnificaţia „Staţionare alternantă“, în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul cu semnificaţia „Zona de staţionare cu durată limitată“ peste durata stabilită.

Tarifele de ridicare și recuperare a autovehiculelor ridicate vor fi de 200 lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone (inclusiv) și de 270 lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone, sume la care se adaugă taxa de transport - 150 lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone și 200 lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Bineînțeles, aceste tarife nu exclud punctele de amendă acordate de poliție. Iar în funcție de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se va percepe un tarif de 150 lei/zi.

Deci, dacă parcați neregulamentar și vi se ridică mașina veți plăti minimum 500 lei, plus amenda dată de poliție.

Primarul general Gabriela Firea a declarat că „nu ne propunem să ne transformăm în hingherii de maşini ai Capitalei. Nu vom vâna cetăţenii, este vorba de un proiect în sensul deblocării căilor de acces, precum intrarea în şcoli, spitale sau mijloace de transport în comun, pe calea de tramvai sau în faţa unui troleibuz. În ceea ce priveşte autoturismele parcate neregulamentar, dar care blochează căi de acces, se va gândi un sistem de sancţionare diferit, împreună cu Brigada Rutieră, care va fi anunţat ulterior”, a mai declarat Gabriela Firea.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.