Asociaţia Pro Infrastructură cere ca circulaţia pe contrasens să fie asimilată tentativei de omor

DE Valentin Mirică | Actualizat: 29.07.2021 - 23:18
Foto: News.ro

Motivul, evident: pune grav în pericol viaţa participanţilor la trafic.

SHARE

Asociaţia Pro Infrastructură a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că gestul mai multor şoferi care au intrat pe contrasens pe Autostrada A2 este unul criminal. 

“Săptămâna trecută mai mulţi şoferi au intrat pe contrasens intenţionat pe Autostrada A2. Credem cu tărie că acest gest este unul criminal şi trebuie pedepsit ca atare de codul penal, nicidecum cu suspendarea permisului câteva luni şi o amendă modică. Considerăm că a intra pe contrasens cu bună ştiinţă pe un drum de viteză cu separaţie de sens este o faptă care trebuie asimilată celor de tentativă de omor pentru că pune grav în pericol viaţa participanţilor la trafic. Din păcate nu doar această faptă este prea blând sancţionată de codul rutier şi de legea penală, legislaţie care şi aşa nu întotdeauna este pusă în aplicare!”, a anunţat Asociaţia Pro Infrastructură, citată de news.ro.

Citește și: Jaf cu trotineta la o bijuterie Chaumet din Paris: doi suspecți, arestați cu mare parte din pradă

Aceasta solicită autorităţilor să înăsprească sancţiunile şi pentru alte fapte, cum ar fi depăşirea vitezei maxime cu mai mult de 50 km/h şi trecerea pe roşu.

“Solicităm autorităţilor responsabile înăsprirea semnificativă a amenzilor şi/sau a sancţionării penale şi pentru alte fapte care pun siguranţa oamenilor pe drum în mare pericol: depăşirea vitezei maxime cu mai mult de 50 km/h, trecerea pe roşu, şofatul în stare de ebrietate, depăşirea pe linie continuă, neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, ca să enumerăm doar câteva. Suntem realişti însă: acest demers este foarte greu de pus în practică deoarece nu există voinţă politică şi nici măcar o largă colaborare, înţelegere şi presiune din partea şoferilor şi a societăţii în ansamblul ei în acest sens”, a mai precizat Asociaţia Pro Infrastructură. 

Citește și: După ce l-a acuzat pe Marian Vanghelie că a bătut-o, Oana Mizil pleacă cu el în vacanță la mare

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a menţionat la începutul acestei săptămâni, că în urma incidentului de pe Autostrada A2 când mai multe autoturisme au întors pe contrasens, au fost ridicate 11 permise de conducere.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.