Aproape 20.000 de cetățeni străini s-au vaccinat anti-COVID în România

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.05.2021 - 16:03
Aproape 20.000 de cetățeni străini s-au vaccinat anti-COVID în România. / Foto: zf.ro

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că, în România, au fost imunizaţi circa 19.860 de cetăţeni străini.

SHARE

"Numărul total al cetăţenilor străini, de la debutul campaniei de vaccinare, care au fost vaccinaţi în România este de circa 19.861", a spus el, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Potrivit şefului CNCAV, au fost vaccinaţi 799 de pacienţi din 51 de spitale publice din 19 judeţe şi 168 de pacienţi din cinci spitale private din judeţele Alba, Bacău, Braşov Sălaj.

Citește și: Medicii de familie nu cred în telemedicină: 64.3% nu sunt siguri pe diagnosticul pus de la distanță

Demarează activitatea de vaccinare în alte 83 de spitale publice din 29 de judeţe şi în 18 spitale private din 11 judeţe

"În această săptămână, demarează activitatea de vaccinare în alte 83 de spitale publice din 29 de judeţe şi în 18 spitale private din 11 judeţe. Progresiv se intensifică şi această activitate de vaccinare. Am avut o şedinţă săptămâna trecută cu managerii, de pildă, ai spitalelor din municipiul Bucureşti, încât să detaliem toate problemele care pot fi identificate la nivelul unităţilor sanitare, încât să încurajăm până la urmă, pe de o parte, implicarea în acest proces şi, pe de altă parte, rolul proactiv pe care corpul medical trebuie să îl aibă în această perioadă din ce în ce mai mult", a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Citește și: Fotbalistul Denis Alibec, atacat de hoți la Barcelona. A fugit și i s-a deschis operația

Medicii de familie au vaccinat 48.833 de persoane

În prezent, sunt, totodată, peste 1.932 de medici de familie care au activitate de vaccinare anti-COVID, până în acest moment fiind imunizate 48.833 de persoane.

"Sunt aproape 2.500 de medici de familie care, până la acest moment, au încheiat deja contracte cu Casele de asigurări de sănătate şi urmează să primească progresiv vaccinurile şi materialele sanitare încât să debuteze activitatea de vaccinare. Dintre cei care deja vaccinează, 981 de cabinete de medicină de familie sunt în urban şi 951 sunt în mediul rural", a precizat preşedintele CNCAV.

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că în topul judeţelor cu cel mai mare număr de persoane vaccinate prin cabinetele de medicină de familie în mediul urban se află judeţul Timiş - 2.735, urmat de Bucureşti - 1.554 şi judeţele Dâmboviţa - 1.145 şi Dolj - 1.063. În mediul rural, pe primul loc se află tot judeţul Timiş - 2.018 persoane, urmat de Călăraşi - 1.907 persoane, Dolj - 1.849 de persoane, Dâmboviţa - 1.714 persoane, Mureş - 1.478 de persoane.

Şeful CNCAV a adăugat că peste 185.170 de persoane din sistemul educaţional au fost vaccinate anti-COVID cu cel puţin o doză. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te