Aplicația de verificare a certificatelor verzi, disponibilă și pe Iphone

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 20.11.2021 - 14:34
Aplicația de verificare a certificatelor verzi, disponibilă și pe Iphone. Foto STS

Serviciul de Telecomunicații Speciale informează că aplicația Check DCC de verificare în România a certificatelor digitale UE COVID-19 este disponibilă acum și pe telefoanele mobile cu sistem de operare iOS.

SHARE

Persoanele care folosesc iPhone sau iPad pot descărca gratuit aplicația Check DCC din magazinul AppStore: https://apps.apple.com/ro/app/check-dcc/id1594849849.  

Până acum, scanarea codurilor QR putea fi efectuată în țara noastră prin intermediul versiunii Check DCC pentru telefoane Android sau a versiunii web a aplicației.

De sâmbătă, autenticitatea și valabilitatea certificatelor care atestă situația epidemiologică a persoanelor va putea fi verificată și prin aplicația dedicată pentru dispozitive iOS.  

„Check DCC, dezvoltată de STS, este singura aplicație oficială aprobată prin legislația națională pentru verificarea certificatelor în România.

Citește și: Incidenţa COVID în Bucureşti a scăzut la 4,05 cazuri la mia de locuitori

Aplicația Check DCC nu înregistrează și nu reține datele certificatelor verificate, prin scanarea codului QR de pe certificat fiind verificată autenticitatea și îndeplinirea regulilor sanitare naționale sau internaționale a certificatelor europene COVID.  

Certificatele atestă faptul că persoanele: - s-au vaccinat împotriva COVID-19; - s-au testat și au un rezultat negativ în evidențele autorităților medicale; - s-au recuperat după COVID”, a menționat Serviciul de Telecomunicații Speciale, într-un comunicat de presă.

Citește și: Aprig contestatar al măsurilor anti-COVID, Bittman s-ar fi vaccinat. A fost surprins intrând la mall

Până la data de 20 noiembrie 2021, în România au fost generate aproape 9 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei dezvoltată de STS.  

Cele mai multe certificate au fost descărcate în data de 26 octombrie a.c., în număr de 228.849, când site-ul https://certificat-covid.gov.ro a avut accesari de la 467.228 utilizatori unici.

Timpul mediu de generare a unui certificat prin platforma Certificate COVID este de 5 secunde, anunță STS.

Versiunea aplicației Check DCC pentru telefoanele Android a fost descărcată de 463.380 de ori din magazinul de aplicații Google Play.   Serviciul de Telecomunicații Speciale își manifestă toată deschiderea și disponibilitatea pentru a susține autoritățile medicale și populația prin soluții IT&C care să ajute la gestionarea pandemiei de COVID-19.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.