ANM anunţă ploi torențiale în Capitală. Aproape toată ţara va fi lovită de grindină şi vânt puternic

DE Daniel Toșa | 25.08.2021 - 14:43
ANM anunţă ploi torențiale în Capitală. Aproape toată ţara va fi lovită de grindină şi vânt puternic/FOTO: Unsplash

Aproape toată ţara se află sub atenţionare de vreme severa. Deja în zonele aflate sub cod portocaliu sunt ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. În Suceava, grindina a distrus deja merele din multe livezi.

SHARE

Meteorologul Mihai Huştiu, a intervenit miercuri, la Antena 3, unde a oferit informaţii în exclusivitate, despre cum va fi vremea în următătoarele ore.

„Într-adevăr, sunt 19 judeţe vizate de codul portocaliu, judeţe din Moldova, Transilvania, zona deluroasă de aici din Muntenia, Oltenia. Deja instabilitatea atmosferică s-a accentuat în partea de sud-vest a ţării, iar rând pe rând, aproape toată ţara va fi afectată de manifestări, de instabilitate atmosferică accentuată, din această după-amiază şi până mâine dimineaţă”, a declarat Mihai Huştiu, meteorolog ANM.

Toată ţara va avea parte de fenomene de instabilitate.

Citește și: VIDEO Militarii afgani nu se bucură că trăiesc. „Uite ce viață grea avem” - Newsweek LIVE

„Capitala, de asemenea, spre orele serii va avea parte de vânt, posibil vijelie şi cantităţi moderate de apă, undeva spre 10 l/mp”.

„În judeţele vizate de codul portocaliu, ploile vor fi torenţiale, iar prin acumulare, sau în intervale scurte de timp, vor fi cantităţi de apă de 30-40 de litri, izolat 50-70 de litri. În ceea ce priveşte restul, manifestări doar de  instabilitate şi mă refer aici mai ales la vânt şi vijelie. Aceste fenomene îşi vor face apariţia mai ales în zona de sud a ţării, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei. Aici vor fi aceste fenomene de instabilitate mai accentuată. 

În ceea ce priveşte aspectul termic, o vreme diferită de la o zonă la alta. În regiuni intracarpartice avem parte de un regim termic foarte coborât, mai potrivit pentru final de septembrie, temperaturi de 19-20 de grade, în vreme ce în sud-estul ţării, în sudul Munteniei şi astăzi va o zi călduroasă, cu 33-34 de grade.

Citește și: Columbeanu nu regretă că a pierdut 150 milioane €: La două camere, în chirie, mă simt mai bine

Până la urmă, de aceea avem parte de aceste fenomene de instabilitate, suntem cumva la zona de separaţie între dpuî mase de aer cu caracteristici diferite. Cea rece care vine din Europa Centrală şi masa caldă preeexistentă şi de aici această instabilitate foarte accetuată", a explicat Mihai Huştiu, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.