Angajații de la de Finanțe vor intra de mâine în grevă. De frica protestului, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a anunțat că va crește salariile angajaților din acest sector, așa cum au cerut sindicatele. Noi negocieri sunt așteptate în această seară.
Angajații de la Finanțe, în grevă
Urmează să aibă o întâlnire între ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș și liderii sindicali, cei care amenință că mâine vor face o grevă de avertisment, în administrația fiscală.
Imediat după ce au făcut acest anunț, Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că, urmează să pună în dezbatere publică, actul normativ prin care ar urma să fie crescute veniturile pentru angajații din Administrația Fiscală și asta după ce săptămâna trecută, aceștia au ieșit pe holurile instituției din Ministerul Finanțelor Publice, nu au vrut să mai revină la muncă și au contestat măsurile de austeritate pe care intenționează să le ia guvernul.
Citește și: Familii de români, aduse cu duba în Germania apoi trimise înapoi. Fraude cu alocații pentru copii
De frică să nu fie înghețată activitatea acestui sector, Marcel Boloș a anunțat că le va mări angajaților salariile angajaților de la Finanțe. Ei susțin că dacă ministrul nu se ține de cuvânt, această grevă de avertisment s-ar putea transforma într-una generală.
Sporurile ajung și la 2.000 lei/lună
Una din mizele grevei îl reprezintă intenția guvernului de a tăia sporurile pentru condiții vătămătoare de muncă pentru angajații cu salariu de peste 10.000 lei. Numeroși angajați depășesc acest salariu.
Bugetarii sunt nemulțumiți de unele prevederi ale proiectului de Ordonanţă privind măsurile fiscal-bugetare, dar protestează şi față de probleme mai vechi privind salarizarea angajaţilor din acest sistem.
Citește și: Statul vrea să îi concedieze pe angajații cu salarii de 2000 de lei. Ce economie se face la buget
Potrivit documentelor verificate de Newsweek România, la Ministerul de Finanțe, cel mai mare salariu este al secretarului de stat care ajunge la 16.000 de lei. Deși stă în fața computerului, ia un spor de condiții vătămătoare de 2.400 lei pe lună.
Directorii și șefii de serviciu iau între 11.000 lei și 18.000 de lei și un spor ce ajunge și la 2.200 lei.
Citește mai multe AICI.