Elevii și părinții susțin că profesoara a lăsat mai mulți elevi corigenți înaintea examenului de Evaluare Națională, a dat teste care nu ar fi în conformitate cu materia studiată și a înregistrat notele de la simulările examenului în catalog, fără acordul elevilor.
12 elevi, lăsați corigenți în pragul Evaluării Naționale
Din cei 18 elevi care au absolvit clasa a VIII-a la Liceul Teoretic din Azuga, doar 6 au avut posibilitatea de a susține examenul, întrucât ceilalți au rămas corigenți.
Părinții acuză profesoara de matematică că i-ar fi obligat pe elevi să facă meditații cu ea pentru a promova clasa.
"Fiul meu a sperat până în ultima clipă că va primi o șansă și nu putea să-și închipuie că doamna profesoară chiar intenționează să-l lase corigent", a declarat Irina Radu, unul dintre părinți.
Citește și: Județul în care unul din trei elevi nu a luat 5 la Evaluarea Națională. Vor intra, totuși, la liceu
"Au fost acordate note de 2 și 3, care au fost ulterior corectate de alți profesori, care au considerat că teste de acest fel ar merita un 6 sau un 7, nu un 3", a relatat un părinte revoltat.
"În loc să îi înțeleagă și să lucreze împreună cu ei pentru a le transmite informații, doamna profesoară a continuat să le dea teste, unul după altul", a adăugat un alt părinte.
Citește și: Rezultatele la Evaluarea Națională 2023 au fost publicate. Cum poți afla nota primită
"Am întrebat de ce a trecut notele de la simulare în catalog fără acordul copiilor, în conformitate cu ordinul Ministerului Educației, dar nu mi-a răspuns. Am repetat întrebarea de trei ori", a afirmat un alt părinte.
Profesoara de matematică activează la Liceul Teoretic din Azuga din anul 2009. Potrivit Știrilor ProTV, profesoara a fost contactată pentru pentru a răspunde în fața acestor acuzații, însă aceasta nu a răspuns până la acest moment.
Potrivit directorului Liceului Teoretic Azuga, Narcisa Mincu, există o comisie care investighează aceste plângeri și va întocmi un raport în urma anchetei disciplinare, după care consiliul de administrație al școlii va decide măsurile care se impun.
Profesoara ar putea fi concediată. Poliția a intrat „pe fir”
Profesoara se confruntă cu riscul de a fi concediată După primirea mai multor plângeri din partea părinților, poliția a preluat cazul.
"Ancheta continuă în ceea ce privește posibilele infracțiuni de abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale", a declarat agentul Maria Magdalena Rădulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.
Inspectoratul Școlar Prahova, de asemenea, verifică plângerile depuse de părinți. Dacă acestea se dovedesc a fi întemeiate, profesoara ar putea fi concediată, potrivit B1TV.