Amenzi de aproape 10 milioane de lei date de poliție, de Revelion. Câte permise au fost reținute?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 03.01.2024 - 21:16
Poliția a dat amenzi de aproape 10 milioane de lei, în minivacanța de Revelion - Foto: Facebook/Politia Romana - cu rol ilustrativ

Amenzi de aproape 10 milioane de lei date de poliție, de Revelion. Minivacanța de Anul Nou a fost solicitantă pentru polițiștii aflați la datorie și mai puțin plăcută pentru cei surprinși încălcând legea.

SHARE

Amenzi de aproape 10 milioane de lei date de poliție, de Revelion. Minivacanța de Anul Nou a fost mai puțin reușită pentru unii dintre români. Aceștia au fost sancționați pentru diferite abateri, sanciunile date de polițiști atingând aproape 2 milioane de euro.

Amenzi de aproape 10 milioane de lei date de poliție, de Revelion. Câte permise au fost reținute?

Poliţiştii au aplicat 23.863 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 9.580.000 de lei - adică aproape 2 milioane de euro - în cadrul acţiunilor efectuate în minivacanţa de Anul Nou în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de cetăţeni, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi.

„În perioada 29 decembrie 2023 - 2 ianuarie 2024, poliţiştii au intervenit la peste 14.800 de evenimente, dintre care 12.945 au fost sesizate prin 112”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), potrivit Agerpres.

În aceeași perioadă, au fost sesizate peste 4.300 de infracţiuni, dintre care 1.847 contra persoanei, 1.170 contra patrimoniului şi 479 la regimul siguranţei rutiere.

Citește și: Cine este șeful de clan interlop tovarăş cu Dinicu de la Ferma Dacilor. 8 titluri de campion mondial

De asemenea, au fost prinse în flagrant delict 755 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, fiind depistate 69 de persoane urmărite, dintre care 66 la nivel naţional şi trei la nivel internaţional.

Poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile naţionale pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave.

„De asemenea, au fost monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1 şi A3 şi sectoarele dinspre punctele de trecere a frontierei”, se mai arată în comunicat

Numărul de carnete de conducere reținute a fost spectaculos. Astfel, au fost reţinute 2.132 de permise şi retrase 957 de certificate de înmatriculare.

Totuși, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, de această dată numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 42%, al persoanelor decedate în accidente rutiere cu aproximativ 35%, iar al persoanelor rănite grav cu 48%.

Citește și: Piața de mașini SH merge strună. Românii au înregistrat de 2 ori mai multe mașini vechi decât noi

Poliţiştii le recomandă celor care încă se află în vacanţă să nu uite de siguranţa personală, să respecte regulile de circulaţie şi să îşi ia măsuri de protecţie a bunurilor personale.

„Celor care în aceste zile revin acasă, le recomandăm să conducă prudent, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să ia periodic pauze de la condus”, a mai transmis IGPR, potrivit sursei citate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te