Amenzi de 68.000 lei pentu comercianții de carne. Ce au găsit inspectorii ANSVSA în magazine

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 12.11.2024 - 16:27
Amenzi de 68.000 lei pentu comercianții de carne. Ce au găsit inspectorii ANSVSA în magazine Foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)
Amenzi de 68.000 lei pentu comercianții de carne. Ce au găsit inspectorii ANSVSA în magazine Foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranşa Alimentelor (ANSVSA) au găsit mai multe nereguli la unităţi din industria cărnii, în urma unor controale care au vizat riscurile privind pesta porcină africană. Valoarea amenzilor a însumat 68.000 de lei.

SHARE

Printre neregulile constatate de către inspectorii ANSVSA au fost cele privind separarea în timp şi spaţiu a porcilor vii destinaţi sacrificării şi marcarea şi etichetarea cărnii de porc şi a produselor obţinute din carnea de porc.

Potrivit unui comunicat de presă al ANSVSA, în perioada 23 septembrie - 31 octombrie 2024, Direcţiile judeţene sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi cea a Municipiului Bucureşti au făcut controale în abatoare, unităţi de tranşare, unităţi de reambalare a cărnii, unităţi care produc carne tocată, carne preparată şi separtă mecanic, unităţi de depozitare a cărnii, precum şi în unităţile de vânzare cu amănuntul care comercializează carne şi produse din carne.

Amenzi de 68.000 lei pentu comercianții de carne. Ce au găsit inspectorii ANSVSA în magazine

Citește și: Un virus care ar fi scăpat din România a pus pe jar întreaga Europă. Restricții impuse de Bruxelles

„Controalele tematice au avut drept scop: verificarea trasabilităţii porcilor vii proveniţi din exploataţiile situate în afara zonelor de restricţie care sunt sacrificaţi în abatoarele din România; verificarea trasabilităţii porcilor vii proveniţi din exploataţiile conforme /neconforme situate în zonele de restricţii, sacrificaţi în abatoarele din România; verificarea trasabilităţii, marcarea de sănătate/identificare şi certificarea cărnii de porc obţinută de la porcii vii proveniţi din exploataţiile situate în afara zonelor de restricţie, care au fost sacrificaţi în abatoarele desemnate; derularea operaţiunilor de comerţ intra-Unional cu carne de porc/produse din carne de porc obţinute în unităţile de tranşare şi unităţile de procesare a cărnii, unităţile care produc carne tocată şi carne preparată sau provenite din depozite frigorifice/unităţi de reambalare, tratarea cărnii de porc, precum şi a stomacurilor, vezicilor şi intestinelor obţinute de la porcii vii proveniţi din unităţile de procesare desemnate”, se arată în comunicatul citat.

Citește și: Pesta rumegătoarelor mici, aproape eradicată: Florin Barbu estimează închiderea focarelor în 5 zile

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te