„Alocația” este cea mai nouă metodă de înșelătorie. Cum a obținut o firmă 1,4 mil. lei în acest fel

DE Alexandra Lupascu | 27.09.2023 - 08:47
„Alocația” este cea mai nouă metodă de înșelătorie. Cum a obținut o firmă 1,4 mil. lei în acest fel Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

„Alocația” este cea mai nouă metodă prin care o firmă din Capitală a reușit să obțină prin contracte fictive, bani reali. Reprezentanții acestei firme au înregistrat 11 contracte de muncă fictive în baza cărora au solicitat și primit indemnizații de creștere a copiilor.

SHARE

„Alocația” este cea mai nouă metodă prin care o firmă din Capitală a reușit să obțină prin contracte fictive, bani reali.

Reprezentanții acestei firme au înregistrat 11 contracte de muncă fictive în baza cărora au solicitat și primit indemnizații de creștere a copiilor.

Totul a mers ca pe roate pentru reprezentanții acestei firme, asta până când poliția a intrat pe fir, scrie Antena3.

Reprezentanții IGPR au anunțat că marți dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova  Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au pus în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov şi Prahova, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic şi fals în declaraţii.

„Alocația” este cea mai nouă metodă de înșelătorie. Cum a obținut o firmă 1,4 mil. lei în acest fel

Oamenii legii spun că în perioada 2019 – 2021, administratorii unei societăţi comerciale, cu sediul în municipiul Bucureşti, ar fi facilitat înregistrarea a 11 contracte de muncă fictive în baza cărora, au solicitat acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Deși angajații și copii erau fictivi, prejudiciul este câte se poate de real și se ridică la aproximativ 1.400.000 de lei.

Mai mult, reprezentanții IGPR au subliniat că în acest dosar vor fi puse în aplicare 14 mandate de aducere.

”Toate acțiunile de marți din acest dosar beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova, precum şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei municipiului Bucureşti şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Călăraşi,  Constanţa şi Dâmboviţa”, au transmis reprezentanții IGPR, într-un comunicat de presă.

Noua înșelătorie care a păgubit mai mulți români cu 5 milioane de dolari

Procurorii DIICOT au descoperit o nouă escrocherie care a început să se propage la noi în țară. Mai mult de 200 de români au fost convinși să investească în criptomonede, însă totul era doar o escrocherie. Pagubele se ridică la 5 milioane de dolari.

Conform primelor informații, victimele ar fi fost convinse să investească sume semnificative de banii în monede virtuale, iar în schimbul acestei investiții le-ar fi fost promise dobânzi uriașe. Totul era, în realitate, o schemă piramidală, care avea ca scop aducerea de noi clienți.

Citește și: Metoda Accidentul. A înşelat bătrânica, devalizând-o de peste 5.000 de lei!

Pentru a da impresia că tot ce se întâmplă este real, infractorii au acționat cât se poate de profesional.

Așadar, au înființat un call-center și un site pe internet, unde cei care acceptau să investească puteau să vadă statusul randamentelor financiare, dar și o serie de grafice neadevărate.

Totuși, în perioada respectivă, monedele virtuale se aflau într-o perioadă de declin, ceea ce a creat destul de multe suspiciuni în rândul celor care investiseră.Valoarea prejudiciului produs celor care au investit bani este de peste 4,71 milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te