Alertă în Portul Constanța. Accident pe mare din cauza vremii. Este furtună de gradul 10

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.11.2023 - 17:30
Alertă de furtună în Portul Constanța FOTO: ANR

Este furtună de gradul 10 pe mare, o navă a fost avariată după ce a lovit un remorcher și un dig în Portul Constanța. Este alertă de vreme rea și pe uscat. Au fost suplimentate echipajele de intervenție în Constanța și Tulcea.

SHARE

Vremea extremă face ravagii și pe Marea Neagră. Este furtună de gradul 10. O navă aflată în rada interioară a Portului Constanţa a suferit avarii semnificative, inclusiv o gaură de apă, după ce a lovit un dig de protecţie, iar echipajul a fost salvat.

Ulterior, nava a fost acostată în siguranţă cu ajutorul remorcherelor.

Alertă în Portul Constanța. Accident pe mare din cauza vremii. Este furtună de gradul 10

”Astăzi, în jurul orei 3.00, o navă sub pavilion Barbados, în balast, ancorată în rada interioară a Portului Constanţa a început să grapeze din cauza condiţiilor meteo extreme. Nu s-a reuşit stabilizarea ei şi a colizionat uşor cu remorcherul Ares, ancorat de asemenea la rada interioara pentru adăpost. Ulterior a continuat să se afle în derivă şi a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie. Nava a suferit daune semnificative, inclusiv o gaură de apă în picul prova. Echipajul a declarat că există şi infiltraţii uşoare de apă în compartimentul maşină”, au anunţat reprezentanţii Autorităţii Navale Române (ANR). 

Echipajul a fost salvat.

Citește și: Cod Roșu de ninsori și viscol, în 6 județe din România! Recomandările ISU pentru șoferi și cetățeni

Căpitănia Portului Constanţa a solicitat remorchere pentru asistenţă şi salvare. 

“Pentru a gestiona situaţia de urgenţă, două remorchere au fost mobilizate pentru intervenţie. Astfel, la ora 9.30 nava a fost acostată în siguranţă în dana 128 cu ajutorul remorcherelor.  Cei nouă membri ai echipajului sunt în afara oricărui pericol şi totodată nu există urme de poluare”, a mai precizat sursa.

De asemenea, nava se află continuare sub supravegherea Căpităniei Portului Constanţa. Reprezentanţii ANR au deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care evenimentul s-a produs, a transmis Observator.

A fost suplimentat numărul mijloacelor de intervenție în județele Ialomița și Constanța

Ca urmare a avertizărilor generale emise de către Administrația Națională de Meteorologie,  COD ROȘU de intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate redusă, în județele Ialomița și Constanța se suplimentează mijloacele de intervenție, astfel:

Citește și: Viscolul face prima victimă. O persoană a murit după ce ambulanța nu a ajuns la timp

În sprijinul ISU Ialomița sunt trimise 5 camioane și 5 generatoare de mare capacitate din cadrul ISU Brașov, ISU Dâmbovița, ISU Prahova, ISU Vâlcea și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență.

În sprijinul ISU Constanța sunt trimise 8 camioane și 8 generatoare de mare capacitate din cadrul ISU Argeș, ISU București-Ilfov, ISU Călărași, ISU Dolj, ISU Giurgiu, ISU Mehedinți, ISU Olt și ISU Teleorman.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te