Alegerile din 2024, influențate de aderarea României la Schengen. Politicienii români cer intrarea

DE Alin Crișan | Actualizat: 06.12.2023 - 09:50
Alegerile din 2024, influențate de aderarea României la Schengen. Politicienii români cer intrarea - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Alegerile din 2024, influențate de aderarea României la Schengen. Politicienii români cer intrarea.

SHARE

Rareș Bogdan a avut o intervenție la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre posibilitatea ca România să intre în Spațiul Schengen chiar în acest an.

"Șansele sunt mici de o ședință extraordinară, în schimb, șansele sunt mari pentru a intra anul viitor în Schengen, din multiple motive.

Alegerile din 2024, influențate de aderarea României la Schengen. Politicienii români cer intrarea

Cătălin Predoiu a fost foarte precaut, dar sigur că, între afirmații, și domnia sa, și Luminița Odobescu au vorbit de o dezghețare a relațiilor cu Austria, o reluare a coridoarelor, a culoarelor diplomatice, a tuturor culoarelor diplomatice și o chestiune care trebuie spus extrem de clar: în 33 de ani de democrație post-decembristă, România nu a retras niciodată ambasadorul prezent pe teritoriul unui stat european.

Pentru prima dată s-a întâmplat asta în urmă cu un an de zile, după decizia nedreaptă a Austriei împotriva României.

Citește și: CCIR solicită urgentarea aderării României la Schengen pentru facilitarea transportului de mărfuri

Nu poate avea loc discuția până nu avem un vot de aprobare a strategiei Schengen pe la Parlamentul olandezi, Parlamentul de la Haga.

Decizia din Parlamentul olandezi privitor la Bulgaria, care este în acest demers umăr la umăr cu România, a fost mutată de pe data de 6 decembrie, adică de mâine pe data de 14-16 decembrie, în funcție de reunirea Parlament noului Parlament de la Haga.

Deci până în data de 16 nu se poate discuta despre o un eventual consiliu extraordinar, pentru că nu există votul pentru Bulgaria",  a declarat Rareș Bogdan, europarlamentar.

Alegerile din 2024, influențate de aderarea României la spațiul Schengen

"De asemenea, atât autoritățile, atât autoritățile austriece, cât și toate oficialitățile de la Bruxelles comisie, consiliu, Parlament sunt conștiente de faptul că astăzi suverani știi anti-europeni sunt sub 20% grupurile ID și parțiale CR din Parlamentul European, iar pe proiecția din anul electoral 2024 pe alegerile euro-europarlamentare, suveraniștii anti-europeni pot ajunge între 30 și 5 și 40% este îngrijorare masivă la Bruxelles, iar acest lucru nu poate fi decât în favoarea României, pentru că, pe lângă pierderile economice pe care le suferă inclusiv companiile austriece, dar și România aproape 1,5% din PIB, dar și companiile austriece prezente pe teritoriul național român, este vorba de o chestiune ce ține de modul în care românii s-au poziționat post-decizie 8 decembrie din națiunea aflată în top trei cea mai optimistă euro-optimistă cu privire la instituțiile europene post-decizie 08.12.2022 România. 

Citește și: Speranțe pentru România la Schengen? Europarlamentarii, vot pentru desființarea dreptului de veto

Deci, anul viitor este obligatoriu să intrăm în spațiul Schengen, altfel rezultatul de la europarlamentare și mai ales alegerile naționale vor fi influențate de acest lucru, pentru că va fi un MO, una dintre temele esențiale de campanie ale suveranităților și anti-europenilor", a precizat Rareș Bogdan, europarlamentar. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te