Agenții FBI ar putea pregăti polițiști români! Ce parteneriat vrea să încheie România cu SUA

DE Alin Crișan | Actualizat: 22.02.2024 - 21:14
Agenții FBI ar putea pregăti polițiști români! Ce parteneriat vrea să încheie România cu SUA - Foto: INQUAM Photos/ Elena Covalenco/ Imagine cu caracter ilustrativ

Agenții FBI ar putea pregăti polițiști români! Cătălin Predoiu vrea să reorganizeze Academia de Poliție cu ajutorul agenției americane.

SHARE

Ministerul de Interne vrea să reorganizeze Academia de Poliție cu ajutorul FBI, vestita agenție federală de investigații criminale din Statele Unite.

Agenții FBI ar putea pregăti polițiști români! Ce parteneriat vrea să încheie România cu SUA

Directorul FBI a fost deja în România, iar oficialii vor să încheie un parteneriat prin care studenții români de la Academie vor fi pregătiți de agenți federali ai FBI.

La Academia din Quantico, din Statele Unite, ar putea ajunge la instruire si studenți ai Academiei de Poliție din București. Totul în baza unui protocol discutat deja de ministrul de Interne și șeful FBI.

Citește și: Întâlnire de „gradul zero”, între directorii SRI și FBI, privind situația regională și globală

În această perioadă, studenții facultății de poliție din cadrul Academiei Alexandru Ioan Cuza desfășoară cursuri practice în funcție de specializarea pentru care se pregătesc. Adică fac munca de teren pe la secțiile de poliție sau prin laboratoare criminalistice. În viitor, acest studiu practic s-ar putea desfășura în Statele Unite ale Americii alături de agenți FBI din statul Virgina.

Mentalitatea agenților FBI este doar una din calitățile pe care ministrul Predoiu și-o dorește și pentru viitorii polițiști de la Academia din București.

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne: „Dorim să construim un parteneriat între Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și Academia de Poliție a FBI de la Quantico.

Dorim să construim, în perspectivă, o mentalitate, atitudine față de profesie și cultură instituțională care să ridice eficiența acțiunii MAI într-un context în care fenomenul criminologic devine din ce în ce mai sofisticat și integrat internațional”.

Detaliile parteneriatului au fost discutate cu directorul FBI, Christopher Wray, aflat într-o vizită în București.

Citește și: Ce categorie de români va beneficia de compensarea accizei la motorină? Anunțul Guvernului

Parteneriatul dintre cele două Academii, a FBI și a MAI, ar include și cursuri teoretice de perfecționare.

De altfel, mai mulți polițiști români, criminaliști și analiști, asa-numiții profilleri, au beneficiat de-a lungul anilor de astfel de cursuri cu specialiști FBI prin intermediul Ambasadei SUA la București.

Ultima dată când agenții FBI au colaborat cu polițiștii români a fost în noiembrie anul trecut când au fost prinși membrii grupării "Sandu Syndicate''. Mai mulți români au fost arestați în România și în State după ce au reușit să fure în California peste 5 milioane de dolari folosind acte false pentru șomaj.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te