Afacerist condamnat la 6 ani de închisoare, pentru trafic de influență și mită, dat în urmărire

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 03.10.2023 - 17:03
Mihai Corui dat în urmărire Foto: Poliția Română
Omul de afaceri Mihai Corui este căutat de poliție Foto: IGPR

Omul de afaceri Mihai Corui a fost dat în urmărire generală pentru sustragere de la executarea pedepsei de 6 ani de închisoare pentru trafic de influență și mită

SHARE

Omul de afaceri Mihai Corui a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la 6 ani de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi pentru o perioadă de 5 ani. 

Împreună cu el a mai fost condamnată o persoană la doi ani de închisoare pentru trafic de influență. 

Afacerist condamnat la 6 ani de închisoare, pentru trafic de influență și mită, dat în urmărire 

”La data de 29.09.2023, Curtea de Apel Cluj a respins apelul declarat împotriva sentinței penale a Tribunalului Maramureș și a condamnat un inculpat, persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de influență la pedeapsa rezultantă de 6 ani închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi pe o durată de 5 ani. 

Totodată, în aceeași cauză, instanța a condamnat un alt inculpat, persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracțiunii de cumpărare de influență la pedeapsa de 2 ani închisoare şi interzicerea unor drepturi, pe o perioadă de 4 ani. 

Citește și: Afacerist român, care și-a făcut propria criptomonedă, reținut de DIICOT. Fraude de milioane de lei

Hotărârea este definitivă.

În acest context, menționăm faptul că dosarul penal a fost înregistrat în baza sesizării din oficiu a ofițerilor Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Maramureș.


Din materialul de urmărire penală administrat în cauză, a rezultat faptul că unul dintre inculpați ar fi primit de la cel de-al doilea suma de 3.000 de euro, în schimbul facilitării obținerii și înscrierii într-un buletin de analiză toxicologică,

 eliberat la nivelul Serviciului Județean de Medicină Legală Maramureș, a unei valori inferioare a concentrației de alcool în sânge, astfel încât să se evite tragerea la răspundere penală a fiului celui din urmă (depistat anterior de către un echipaj de poliție în timp ce conducea un autoturism pe un drum public, sub influența băuturilor alcoolice).


În același dosar penal, ofițerii DGA – SJA Maramureș au desfășurat, sub coordonarea procurorului de caz și în baza ordonanțelor de delegare, patru percheziții domiciliare”, a transmis DGA.

El a fost dat în urmărire de poliție.

Cine este afaceristul dat în urmărire

Omul de afaceri maramureșean dat în urmărire este Vasile Mihai „Mișu” Corui (49 de ani), originar din Târgu Lăpuș, cu ultimul domiciliu în Baia Mare. 

El a fost judecat pentru trafic de influență, într-un dosar în care a fost inculpat împreună cu Ioan Vasile Pop, condamnat și el la 2 ani de închisoare.

În prima fază Corui a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență.

Dar fiind vorba despre o recidivă infracțională (omul de afaceri mai fiind condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, în septembrie 2019, de Curtea de Apel Oradea, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală – în calitate de administrator al firmei administrator al Mineral Energy SRL, băgată în faliment și radiată în acest an), și aflându-se în termenul de încercare, pedepsei date pentru trafic de influență, luare și dare de mită, i s-a adăugat și pedeapsa din 2019, a cărei suspendare a fost revocată.

Astfel că instanța a stabilit pedeapsa rezultantă de executat de 6 ani închisoare și interzicerea unor drepturi (din această pedeapsă, lui Corui i se deduce o perioadă de circa 4 luni, timpul petrecut în arest), scrie 2mmnews.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te