Aeroportul Băneasa va fi redeschis după 7 ani pentru Euro 2020

DE Adelina Sahlean | 30.09.2019 - 15:33
Aeroportul Băneasa/Foto: G4media

Proiectul de 55,5 milioane de lei a fost câștigat de UTI și Bog Art. Costurile prevăd l ucrările de reabilitare și repunere în funcțiune a Aeroportului Băneasa (Aurel Vlaicu), închis pentru zborurile de linie încă de acum șapte ani.

SHARE

Contractul a fost semnat, luni, în prezența ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, care s-a arătat încrezător că lucrările se vor termina înainte de începerea Campionatului European de Fotbal de anul viitor. Pe Aeroportul Băneasa ar urma să aterizeze aeronavele echipelor de fotbal, dar și oficialii UEFA.

Lucrările vor dura 8 luni: două luni proiectarea, şase luni execuția. Ca să poată respecta termenul stabilit de oficialii CNAB, constructorul a cerut sprijin în obținerea tuturor autorizațiilor și avizelor necesare.

„Graficul de lucrări răspunde cerințelor beneficiarului, însă avem nevoie de sprijin pentru a grăbi procesul de obținere de avize și autorizații. Fiecare primăriue are 30 de zile ca să răspundă la solicitările noastre, iar când noi avem 2 luni de proiectare, 30 de zile este enorm”, a declarat Raul Doicescu, fondator şi acţionar Bog’Art, potrivit G4media.

„Îl vom finaliza până la începerea Campionatului European de Fotbal. Se poate lucra și iarna. (…) Voi fi prezent şi aici pentru supravegherea lucrărilor. (…) O să mă impplic în obținerea acestor autorizații”, a precizat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Potrivit acestuia, până la finalul lunii mai a anului viitor va fi gata și linia feroviară care va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord din Capitală, o altă solicitare a UEFA pentru ca țara noastră să găzduiască meciuri din cadrul EURO 2020.

După finalizarea lucrărilor la Aeroportul Băneasa, capacitatea aeroportului va crește de aproape 10 ori până la circa 350 de pasageri/oră/flux. Oficialii CNAB estimează că Aeroportul Băneasa va înregistra după redeschiderea sa pentru companiile de linie un trafic anual de 350 de mii de pasageri. În prezent, pe Aeroportul Băneasa aterizează doar avioanele VIP, aeronavele cu demnitari la bord şi zboruri de urgenţă și asta doar în intervalul 6 dimineața – 10 seara.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.