Adjunct la un Oficiu Român, cu 9.000 lei salariu, s-a angajat la Primăria S5, pentru alți 6.500 lei

DE Alin Crișan | Actualizat: 29.09.2022 - 21:45
Mario de Mezzo - Foto: Facebook/Mario de Mezzo

Mario de Mezzo, director adjunct al ORDA (Oficiul Român pentru Drepturile de Autor) nu-i este suficient salariul de 106339 lei pe an (adică aproape 9000 de lei pe lună), așa că și-a mai luat un job secundar la Primăria Sectorului 5.

SHARE

Mario de Mezzo, director adjunct al ORDA (Oficiul Român pentru Drepturile de Autor) nu-i este suficient salariul de 106339 lei pe an (adică aproape 9000 de lei pe lună), așa că și-a mai luat un job secundar la Primăria Sectorului 5, de unde mai încasează 6.579 de lei plus un spor de condiții de muncă în valoare de 890 de lei. În plus, conduce mașina de la Amenajări Edilitare și Salubrizare SA, un operator de servicii publice.

Citește și: Patriarhul Daniel: „Un popor trăieşte deplin în istorie dacă este şi creator de frumusețe”

Liberal, destul de vizibil pe micile ecrane, este mereu pregătit să aibă puncte de vedere pe subiecte dintre cele mai variate. Vizibilitatea aceasta, pe care PNL a interpretat-o în cheie pozitivă, i-a adus politicianului din Slatina funcții importante, precum cea din prezent, de director adjunct al ORDA (Oficiul Român pentru Drepturile de Autor).

Potrivit investigatoria.ro, în vara anului 2020, politicianul liberal era numit de Ludovic Orban director al ORDA, însă numirea a fost considerată una controversată. De ce? Păi se pare că liberalul din Slatina, care încercase o candidatură la primăria orașului, a fost contestat chiar de colegii săi, pentru că în trecut ar fi ocupat o funcție de consilier pentru primarul PSD Gheorghe Păunescu și ar fi ocupat funcția de director de comunicare al companiei Holzindustrie Schweighofer.

Citește și: VIDEO La ce preț poți cumpăra un tanc de la Armata Română. Rezistă la explozii nucleare

Apoi, după niște fricțiuni în partid, generate cel mai probabil de Raluca Turcan, care a vrut să-și impună un apropiat în fruntea instituției, De Mezzo a pierdut funcția de director al ORDA, dar pe 7 aprilie 2021, printr-o hotărâre a Guvernului României, liberalul revine în ORDA, pe o funcție secundară, cea de director general adjunct.

Mario de Mezzo a fost întrebat cum face să împace cele două job-uri, din punct de vedere al timpului.

Citește și: Jaf la drumul mare: 40 de casete de beton, care protejau șoselele de alunecări de teren, dispărute

“Nu știu să vă spun exact cât timp petrec în fiecare zi la cele două job-uri, fluctuează. În contextul în care avem și muncă online, adică poate fi făcută de la distanță, ce pot să vă spun e că petrec cu siguranță între 14 și 16 ore pe zi muncind. Adică ziua mi se termină pe la 21 și începe de la 7 dimineața.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te