Academia de Poliție, închisă până la finalul anului. Studenții, „tratați” cu mâncare stricată

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.11.2023 - 16:54
Academia de Poliția, închisă până la finalul anului. Studenții „tratați” cu mâncare stricată - Foto: Europol

Academia de Poliție a fost închisă până la finalul anului. Totul după ce studenții au fost serviți cu mâncare stricată. Iată ce se întâmplă acum și cum se simt studenții care au ajuns la spital, după ce au mâncat la cantina școlii.

SHARE

Academia de Poliție a fost închisă după ce studenții au fost serviți cu mâncare stricată. Scandalul a pornit de câteva săptămâni, iar acum a venit decizia. Academia, închisă până la finalul anului.

Academia de Poliție, închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului. Decizia a fost transmisă pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Citește și: Mâncare stricată la Academia de Poliție. Mai mulți studenți au avut nevoie de îngrijiri medicale

„După 10 zile în care am arătat condițiile insalubre, precare, periculoase, mizere, ce nu puteau fi comparate nici măcar cu cele din penitenciare, Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia de a trimite studenții acasă, cel puțin până după sărbătorile de iarnă.
 
Această decizie vine în contextul presiunii mediatice dar și a refuzului conducerii Academiei de a ne permite accesul zilnic, pentru a monitoriza condițiile în care studenții și angajații instituției de învățământ își desfășoară activitățile. Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecție alimentară.
 
Vă promitem că nu ne vom opri aici. Timp de un an, studenții și angajații Academiei au fost victimele unor incompetenți, împuterniciți/desemnați susținuți politic, plătiți cu salarii de “lucrări de excepție” majorate cu 50%, în timp ce firmele care au primit milioane de euro pentru modernizarea instituției au lucrat cu zilieri, în șantiere care încălcă normele legale, realizând lucrări de proastă calitate.
 
Faptul că timp de 10 zile, niciun oficial al Academiei nu a fost cel puțin cercetat disciplinar și nici nu li s-au încetat împuternicirile celor responsabili, demonstrează că interesele financiare sunt uriașe și nu puteau fi tolerate fără susținere de la vârful MAI.
 
Le mulțumim pe această cale studenților, părinților, cadrelor didactice și membrilor care ne-au sprijinit în demersul nostru de arăta ce se întâmplă în spatele porților închise din Academia de Poliție “A. I. Cuza”„ se găsește în posatrea făcută de Sindicat.
 

Studenți hrăniți cu mâncare stricată

Academia de Poliție a ajuns în mijlocul unui scandal după ce mai mulți studenți au avut nevoie de îngrijiri medicale. Conform primelor informații, aceștia au consumat mâncare stricată de la cantina școlii. 
 
Pe rețelele de socializare au ajuns imagini cu alimente pline de viermi. DSA a mers să facă o anchetă epidemiologică. 
Sindicaliștii de la Europol au postat pe pagina de Facebook a organizației fotografii cu ciorbă, cartofi și carne cu viermi.
 
”Umilință, bătaie de joc, căprărie și mâncare similară cu ce se primea în lagărele de muncă din perioada comunistă.
 
După două zile în care zeci de studenți au ajuns la spital cu diagnostic preliminar de toxiinfecție alimentară, în Academia de Poliție se continuă bătaia de joc la adresa studenților, viitori ofițeri de poliție. Aceștia au condiții mai proaste decât cele ale deținuților din pușcării.
 
 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te