A murit o mare legendă de fotbal din lume. Avea 54 de ani și a fost răpus de o boală

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.06.2024 - 20:18
A murit o mare legendă de fotbal din lume. Avea 54 de ani și a fost răpus de o boală - Foto: Getty / imagine rol ilustrativ

A murit o mare legendă de fotbal din lume. Avea 54 de ani și a fost răpus de o boală. Despre cine este vorba și pentru ce a fost cunocut?

SHARE

A murit o mare legendă de fotbal din lume. Avea 54 de ani și a fost răpus de o boală. Despre cine este vorba și pentru ce a fost cunocut?

O legendă din fotbal s-a stins din viață

Kevin Campbell, o legendă din Premier League, a murit la vârsta de 54 de ani. A fost unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai cluburilor Arsenal Londra și Everton.

Fostul atacant al lui Arsenal și Everton, Kevin Campbell, a murit la vârsta de 54 de ani, din cauza unei boli. Campbell a marcat 148 de goluri în 542 de meciuri la opt cluburi de-a lungul carierei sale.

Everton a declarat la începutul acestei luni că acesta s-a îmbolnăvit în luna mai și că starea sa a fost "foarte rea" în spital.

"Suntem devastați să aflăm că fostul nostru atacant Kevin Campbell a murit după o scurtă boală. Kevin era adorat de toată lumea de la club. Cu toții ne gândim la prietenii și familia sa în aceste momente dificile. Odihnește-te în pace, Kevin", a transmis clubul Arsenal.

"Toată lumea de la Everton este profund întristată de moartea fostului nostru atacant Kevin Campbell la vârsta de doar 54 de ani. Nu doar un adevărat erou al lui Goodison Park și o icoană a jocului englezesc, ci și o persoană incredibilă - așa cum știe oricine care l-a întâlnit vreodată. RIP, Super Kev", au reacționat și cei de la Everton.

După ce a absolvit academia lui Arsenal, Campbell a debutat la echipa de seniori în 1998, după împrumuturi la Leyton Orient și Leicester, notează BBC.

Citeşte şi: A murit primul fotbalist român nominalizat la „Balonul de Aur” În ce echipă a jucat și câți ani avea

El a marcat nouă goluri în 22 de apariții pentru Arsenal în timpul campaniei 1990-91, în care a câștigat titlul de campioană.

Campbell i-a ajutat apoi pe „tunari” să câștige dubla Cupa FA și Cupa Ligii în 1993, precum și Cupa Cupelor Europene în 1994.

Nottingham Forest l-a achiziționat pe Campbell în vara anului 1995 și a petrecut trei sezoane pe City Ground, marcând 22 de goluri în 39 de meciuri în ultimul său mandat pentru a ajuta clubul să promoveze în Premier League.

Citeşte şi: VIDEO Șocant. Momentul în care un fotbalist este lovit mortal de un fulger în timpul unui meci

După o scurtă perioadă petrecută în Turcia, la Trabzonspor, Campbell a fost împrumutat la Everton în martie 1999, marcând de nouă ori în ultimele opt meciuri din Premier League și ajutându-le pe „caramele” să evite retrogradarea.

El a fost recompensat cu un contract permanent în acea vară și a rămas pentru mai mult de cinci sezoane.

Cariera de jucător a lui Campbell s-a încheiat cu stagii la West Brom. și Cardiff, iar după ce s-a retras în 2007 a trecut la postul de comentator.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te