A murit fostul partener al Manuelei Hărăbor, actorul Rareș Ioan Stoica. Avea doar 54 de ani

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 29.12.2023 - 17:01
A murit actorul Rareș Ioan Stoica - Foto: Facebook/Rares Stoica
rares stoica manuela harabor

A murit fostul partener al Manuelei Hărăbor, actorul Rareș Ioan Stoica. Decesul a fost anunțat de Teatrul Nottara, unde juca artistul originar din Iași. Stoica avea doar 54 de ani.

SHARE

A murit fostul partener al Manuelei Hărăbor, actorul Rareș Ioan Stoica. Anunțul a fost făcut de Teatrul Nottara, pe scena căruia Stoica a jucat timp de peste 25 de ani. Înmormântarea va avea loc în Iași, orașul natal al acestuia.

A murit fostul partener al Manuelei Hărăbor, actorul Rareș Ioan Stoica. Avea doar 54 de ani.

Actorul Rareș Ioan Stoica a murit la doar 54 de ani, a anunțat Teatrul Nottara, pe scena căruia juca de peste 25 de ani.

„Cu profund regret, anunțăm încetarea din viață a actorului Rareș Ioan Stoica, la doar 54 de ani. 

Rareş Stoica a absolvit Academia de Teatru și Film din Bucureşti în anul 1993, specializarea actorie, la clasa profesorului Alexandru Repan. Imediat după absolvire, a fost cooptat în trupa Teatrului Nottara, din care a făcut parte vreme de peste 25 de ani. 

Citește și: Recunoașteți personajul? „Gloabă”, marele actor fără facultate care putea fi Mihai Viteazul

Aici a jucat în spectacole importante precum: „Avarul” de J.B.P. Molière, regia: Mircea Cornişteanu (1993); „Underground”, adaptare după piesa „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, regia: Alexandru Repan (1993); „Beckett” de Jean Anouilh, regia: Alexandru Repan (1995); „Laurii domnului Schultz” de Jean-Noël Fenwick, regia: Mircea Cornişteanu (1996); „Moştenirea lui Cadâr”, regia: Tania Filip (1999); „Orfanul Zhao”, regia: Alexandru Dabija (2000); „Soţul păcălit” de J.B.P. Molière, regia: Mircea Cornişteanu (2000); „Minciuna din mine” de Sam Shepard, regia: Ada Lupu (2002); „Vino la pod, iubita mea” de K. Gabor, regia: Alexandru Repan (2002); „Vizitatorul” de Eric-Emmanuel Schmitt, regia: Claudiu Goga (2004); „Jocul dragostei şi al morţii” de Romain Rolland, regia: Lucian Giurchescu (2004); „Petrecere într-un pian cu coadă” de Mihai Ispirescu, regia: Alexandru Repan (2005); „Antigona” de Jean Anouilh, regia: Claudiu Goga (2008); „Clipe de viaţă” de William Saroyan, regia: Cristian Dumitru (2010)”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Teatrului Nottara.

Originar din Iași, Rareș Ioan Stoica va fi înmormântat în orașul în care s-a născut. Un mesaj plin de empatie și de nostalgie a transmis și actrița Manuela Hărăbor, cunoscuta interpretă, printre altele, a rolului principal din filmul „Pădureanca” (1987).

Rareș Stoica și Manuela Hărăbor au format un cuplu în 2012 - Foto: Facebook

„Am aflat cu tristețe de mutarea la cele veșnice a lui Rareș-Ioan Stoica. Dumnezeu să îl ierte și să îi dăruiască odihnă! Sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să o mângâie pe mama lui, Mărioara, și să îi dea putere să meargă mai departe.

Rog din suflet preoții care vor citi postarea să îl pomenească la Sfânta Liturghie. Am văzut comentarii ale unor prieteni din Iași, așa că reeditez postarea. Rareș-Ioan va fi înmormântat sâmbătă, la Iași. De mâine trupul lui va fi depus la Capela Sfinții Apostoli Petru și Pavel, strada Moara de vânt nr. 26″, a scris actrița, pe Facebook, în cursul zilei de joi.

Hărăbor și Rareș Stoica au fost împreună din 2012, timp de patru ani, și chiar au existat zvonuri că s-ar fi căsătorit, asta deși Manuela nu a confirmat oficial.

Citește și: Top-ul celor mai ascultate melodii românești în 2023. Poziții „surpriză” pentru maneliști

Rareș Stoica a apărut în viața ei după un divorţ greu, de israelianul Soli Shaltiel și era foarte apropiat și de fiul actriței, Andrei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te