Justiţia eşuează să facă dreptate. Aproape toate anchetele legate de agresiunea sexuală sunt clasate. Lipsa legislaţiei care protejează minorii, ne aduce atenţionări din partea Comisiei Europene, de 10 ani.
Copilă de 11 ani violată de un bărbat de 50 de ani
În cea mai recentă dramă, un bărbat de 50 de ani din Bucureşti a fost arestat preventiv ieri, după ce ar fi violat o copilă de 11 ani. În biroul procurorilor a recunoscut, dar de ochii lumii, neagă.
Acum două săptămâni, un profesor din Vâlcea care trimisese sute de mesaje indecente unei eleve, a fost anunţat că va fi judecat pentru corupere sexuală. Discuţiile fără perdea dintre bărbatul de 50 ani şi fata de 13 ani sunt la dosar.
Citește și: O doctoriţă a fost condamnată cu suspendare, după ce a luat 272 de şpăgi, în medie 15 pe zi
Profesor: Am nevoie de tine acum. Să te iubesc așa cum știu eu. Vreau acum să ne iubim, în noaptea asta... îi scria noaptea profesorul.
În faţa refuzurilor, insista şi devenea ameninţător...
Profesor: Te imblânzesc eu! Poate facem o fentă și ne vedem la baie.
Potrivit specialiștilor, vârsta agresorilor a început să devină din ce în ce mai mare, iar vârsta victimelor, tot mai mică.
Anul trecut, 1.143 de minori au fost abuzaţi sexual. Majoritatea victimelor au fost fete: o mie una. Îngrijorător este că mai bine de jumătate nu recunosc şi nu raportează abuzul. Doar două din 5 victime au spus părinţilor, 3 din 10 au anunţat poliţia şi numai una din 5 a povestit prietenilor.
Violurile se înmulţesc şi pentru că agresorii scapă uşor în majoritatea cazurilor. Şapte din 10 dosare de agresiuni sexuale împotriva minorilor au fost clasate acum doi ani.
Abuzul sexual, mereu un subiect tabu
Tinerii cred că sunt vulnerabili şi pentru că şcoala şi familia se tem să deschidă subiectul educaţiei sexuale sau îl ignoră.
Comisia Europeană somează România de 10 ani să pună în aplicare directivă care obligă ţările comunitare să ia măsuri pentru a reduce numărul abuzurilor sexuale asupra copiilor.
Citește și: Robert Negoiţă a încheiat contracte cu firme unde sunt actanţi membri ai familiei sale
Documentul este în vigoare din 2011 şi trebuia transpus în legislaţie pana în 2013. La 6 ani după termenul limită de implementare, ţara noastră era pe locul 21 din 40 după Tanzania, Kenya şi Uganda la capitolul măsuri împotriva abuzurilor.