51 localităţi din 22 judeţe, afectate de vremea nefavorabilă

DE Alexandru Pop | 26.06.2021 - 11:09
51 localităţi din 22 judeţe, afectate de vremea nefavorabilă/FOTO: Facebook/IGSU

Vremea nefavorabilă a afectat 51 localităţi din 22 judeţe, de vineri de la ora 7.00 până sâmbătă dimineaţa, la aceeaşi oră, a informat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

SHARE

Astfel, în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 51 localităţi din judeţele Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Suceava, Timişoara, Teleorman şi Vâlcea.

Citește și: Velea, atac la Măruță: A vorbit urât de nevasta mea, de Antonia. În 2012, m-a jignit și l-am înjurat

În aceste zone s-a intervenit sau se intervine în continuare pentru evacuarea apei din o casă, o anexă gospodărească, 16 curţi, două beciuri, pentru degajarea a 226 copaci şi 6 stâlpi de electricitate căzuţi pe carosabil/cabluri electrice, fiind afectate 10 autoturisme, două case şi un chioşc (Loteria Română), pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 15 imobile, cât şi pentru stingerea a două incendii provocate de trăsnete la o anexă gospodărească şi la un stâlp de electricitate.

51 localităţi din 22 judeţe, afectate de vremea nefavorabilă

Totodată, în localitatea Cherăşti din judeţul Vâlcea sunt evacuate preventiv patru persoane din cauza unei alunecări de teren produsă în data de 23 iunie.

În localitatea Mănăstirea Caşin din judeţul Bacău s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat care a fost luat de apă în data de 18 iunie, activitatea urmând a fi reluată în cursul zilei de sâmbătă.

De asemenea, circulaţia rutieră a fost temporar afectată pe 15 drumuri naţionale: DN 74 - judeţul Alba, DN 65, DN 65A, DN 7, DN 79 - judeţul Argeş, DN 1 - judeţul Bihor, DN 28, DN 10 - judeţul Buzău, DN 11 - judeţul Covasna, DN 2 - judeţul Ialomiţa, DN 14A, DN 15 - judeţul Mureş, DN 19 - judeţul Satu Mare, DN 6 - judeţul Timişoara şi DN 65A - judeţul Teleorman.

Citește și: Femeia cu maceta, care sărit să-l ajute pe tipul cu BMW, ar fi o damă de companie. Amândoi, liberi

Traficul a fost afectat şi pe 35 de drumuri judeţene.

Traficul feroviar a fost temporar afectat pe Magistrala 502 Suceava, Secţia de cale ferată 915 Caraş-Severin şi este oprit pe Secţia de cale ferată 203 Maramureş din cauza mai multor copaci căzuţi pe linia de contact.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, se înregistrează avarii în 162 localităţi din 7 judeţe - Alba, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Harghita, Maramureş şi Timişoara, însumând un număr de 60.290 consumatori finali nealimentaţi.

La momentul raportării sunt intervenţii în desfăşurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în 3 judeţe - Buzău, Mureş şi Teleorman.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.