455.646 de români au vizitat Turcia în primele 6 luni din 2024. Cât cheltuie un turist pe zi?

DE Florentina Enache | Actualizat: 05.08.2024 - 17:23
455.646 de români au vizitat Turcia în primele 6 luni ale anului.  - Foto: Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA)
455.646 de români au vizitat Turcia în primele 6 luni ale anului. - Foto: Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA)

455.646 de cetățeni români au vizitat Turcia în primele 6 luni ale anului, cu aproximativ 19,7% mai mulți față de aceeași perioadă din 2023.

SHARE

Numărul vizitatorilor în Turcia în prima jumătate a anului 2024 a crescut cu 13,9% față de anul anterior comparative cu aceeași perioadă din 2023, ajungând la 26,1 milioane. Veniturile din turism raportate de Turcia în această perioadă au înregistrat o creștere de 9,3%, și au ajuns la 23,7 miliarde de dolari, informează Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA).

Citește și: Grecia sau Turcia? Cum aleg românii cea mai bună destinație de vacanță?

Cheltuielile medii zilnice per vizitator în Turcia au ajuns la 98 de dolari. Mehmet Nuri Ersoy, ministrul Culturii și Turismului din Turcia, a spus că rezultatele din primele 6 luni confirmă angajamentul Turciei față de obiectivul de sfârșit de an pe care îl au – anume de a găzdui 60 de milioane de vizitatori și de a obține venituri de 60 de miliarde de dolari.

Turcia a înregistrat o creștere puternică pe piețele cheie țintă

455.646 de cetățeni români au vizitat Turcia în primele 6 luni ale anului, cu aproximativ 19,7% mai mulți față de aceeași perioadă din 2023.

Rusia, Germania și Regatul Unit, cele mai mari piețe tradiționale ale Turciei, au continuat să crească, vizitatorii aglomerându-se în principalele centre turistice ale Turciei: Antalya, Istanbul, İzmir și Muğla.

Citește și: Cât costă o vacanță în Turcia pentru un român? Prețurile sunt mici și serviciile sunt all inclusive

Mai mult de 2,7 milioane de ruși au ales Turcia ca destinație de vacanță, generând o creștere de 3% între ianuarie și iunie 2024. 

În aceeași perioadă, numărul vizitatorilor germani a depășit 2,5 milioane, iar creșterea pe piața germană a fost de 9%. 

Regatul Unit, a treia cea mai mare piață a Turciei, a înregistrat o creștere de 19%, aproape 1,8 milioane de britanici au vizitat Turcia în prima jumătate a anului.

Citește și: VIDEO Vacanță de coșmar pentru un român în Turcia. ”Greșeala mea că am oprit la trecerea de pietoni”

Turcia a înregistrat cea mai mare creștere pe piața chineză, găzduind peste 187.000 de vizitatori, o creștere de 111% față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Peste 56.000 de vizitatori japonezi au vizitat Turcia în primele 6 luni ale anului 2024, ceea ce reprezintă o creștere de 96% față de aceeași perioadă a anului 2023.

Citește și: România devine o destinație de vacanță atractivă. Numărul turiștilor, în creștere. Ce au vizitat?

Cererea pentru patrimoniul cultural este în creștere

Patrimoniul istoric, cultural și arheologic al Turciei trezește curiozitatea în întreaga lume. În primele șase luni ale anului 2024, muzeele și siturile istorice ale Turciei au găzduit aproape 14 milioane de vizitatori, o creștere de 12% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

Cele mai vizitate situri de patrimoniu ale Turciei în această perioadă au fost Efes din İzmir, Muzeul Mevlana din Konya, Hierapolis & Pamukkale din Denizli, Göreme și Zelve/Pașabağları din Cappadocia/Nevşehir.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te