400 de hectare de vegetație au ars în Poligonul Babadag după ce soldații francezi au tras cu tunul

DE Alin Crișan | 22.07.2022 - 18:40
Pompieri - Foto: Profimedia

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit în Poligonul Babadag, vineri, în jurul orei 13,00, în urma activităţilor executate de militari francezi, respectiv trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

SHARE

Potrivit sursei citate, din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins dincolo de şanţul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localităţile Sălcioara şi Enisala.

Incendiul a afectat şi o stână aflată la aproximativ 200 de metri sud-est de poligon.

MApN informează că forţele şi mijloacele de intervenţie ale ministerului, împreună cu forţele şi mijloacele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Delta" al judeţului Tulcea intervin pentru stingerea incendiului.

Citește și: VIDEO Cum arată cei 23 de km de pe Drumul Expres Craiova - Pitești care se deschid de 1 august

ISU Tulcea a transmis că focul a cuprins aproximativ 150 hectare de vegetaţie uscată din zona Poligonului Babadag şi aproximativ 250 hectare de izlaz în comuna Jurilovca.

De asemenea, reprezentanţii ministerului român precizează că nu au fost înregistrate victime umane.

După lichidarea incendiului, reprezentanţii Poligonului Babadag şi ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna afectată, urmând să fie stabilită valoarea despăgubirilor şi modul de acordare a acestora, în conformitate cu legislaţia naţională şi acordurile bilaterale în vigoare, arată MApN.

Citește și: FOTOREPORTAJ Mamaia, fără turiști. Meniul, 25% redus și șezlongul gratuit nu îi aduce înapoi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Delta" al judeţului Tulcea a fost solicitat să intervină în zona localităţilor Sălcioara, Enisala şi la Poligonul Babadag. La faţa locului au fost direcţionate trei autospeciale de stingere, una din cadrul Staţiei de Pompieri Babadag şi două autospeciale din cadrul Detaşamentului Tulcea, din care una de capacitate mare. Au mai intervenit SVSU Jurilovca cu două autocisterne şi două tractoare şi SVSU Sarichioi cu o autospecială de stingere.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.