325.000 lei prejudiciu într-o afacere cu brățări Pandora contrafăcute. „Sute de lei pe o tinichea”

DE Florentina Enache | 21.08.2024 - 14:01
325.000 lei prejudiciu într-o afacere cu brățări Pandora contrafăcute. „Sute de lei pe o tinichea” - Foto: Turnulsfatului.ro
325.000 lei prejudiciu într-o afacere cu brățări Pandora contrafăcute. „Sute de lei pe o tinichea” - Foto: Turnulsfatului.ro

325.000 lei prejudiciu într-o afacere cu brățări Pandora contrafăcute. „Am dat sute de lei pe o tinichea”, a declarat unul dintre clienții înșelați.

SHARE

Mai mulți sibieni au fost victime ale unei femei care vindea produse Pandora contrafăcute.  

Când ajungeau acasă, unii clienți ar fi descoperit că brățările nu sunt originale. „Am dat sute de lei pe o tinichea”, spune unul dintre foștii clienți, conform ziarului Turnul Sfatului.

„Este o persoană pe Tik Tok, M. E. F. din Sibiu, care vinde brățări Pandora false și pretinde că sunt originale. Face treaba asta de doi ani de zile și nimeni nu îi face nimic! Le aduce din China și le vinde ca originale! Se laudă cu banii pe care îi face și excursii scumpe. Are sute de brățări pe care le arată la cameră pe live! Dacă sunteți din Sibiu o sunați și mergeți la ea și vă alegeți din sutele de brățări pe care le are toate inscripționate Pandora 925 și sunt tablă toate!”, a transmis un cititor ziarului din Sibiu.

Citește și: Cel puţin 1.000 € lunar. Cresc chiriile la locuinţe. Oraşul-surpriză care e cel mai scump

O altă persoană a transmis presei localei că și-a recuperat banii de pe produsele contrafăcute dar cu amenițări cu Poliția.

Mai mult, sibienii care au avut contact cu vânzătoarea spun că aceasta are o adevărată afacere din vânzarea de brățări Pandora, deși brandul este o marcă înregistrată. La achiziție, clienții nu primesc bon sau garanție. 

Unii dintre clienții înșelați și-au împărtășit poveștile pe TikTok, arătând și degradarea rapidă a bijuteriilor, după doar câteva zile.

Un reporter al ziarului Turnul Sfatului a contactat vânzătoarea, care a comunicat că „o brățară cu patru accesorii și lanțul de siguranță este 330 de lei. O brățară simplă este 120 RON și accesoriile 80 de lei bucata”. Prețul, în acest caz, este aproape la sfert în comparație cu cel dintr-un magazin autentic Pandora.

Vânzătoarea prezenta o gamă foarte largă de produse, în unele cazuri poate mai variată decât ce găsești în magazin fizic.

Citeşte şi: Noi reguli pentru impozitarea locuințelor. Ce schimbări vor fi și de când intră în vigoare?

Mulți sibieni reclamă vânzătoarea că postează numeroase imagini din destinații turistice de lux, oamenii arătându-se deranjați că, poate, și cu banii lor s-au finanțat acele excursii, deși nu există o corelație clară în acest sens.

Brățara achiziționată de reporter a fost dusă într-un magazin Pandora pentru verificare. Cei de acolo au precizat că nu pot face expertize pe produse care nu le aparțin sau care nu au fost vândute de ei. De altfel, tot ce vând ei este înregistrat într-un sistem și are o trasabilitate, inclusiv o garanție în baza bonului de casă și a documentului de garanție. Neoficial, vânzătoarele din magazin au precizat că după formă, greutate și nuanță, produsul nu pare a fi original, mai scrie Turnul Sfatului.

Reporterii ziarului sibian au anunțat Poliția, care a deschis o anchetă și a confirmat că produsele erau contrafăcute.

Polițiștii din Sibiu spun că femeia a creat un prejudiciu de 325.000 de lei, iar în urma perchezițiilor au fost ridicate „640 de produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”. „Femeia bănuită de săvârșirea faptei a fost depistată, urmând a fi audiată pentru lămurirea situației de fapt, în vederea aplicării măsurilor legale în consecință”, mai arată sursa citată.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te