210.000 de lei pentru patru șefi ai unei companii inutile din Sectorul 6 care nu munceau nimic

DE Petre Bădică | Actualizat: 22.01.2021 - 11:17
Ciprian Ciucu, primarul sectorul 6, unde a fost descoperită Direcția/ FB

Primarul sectorul 6 a anunțat că va desființa o direcție din cadrul instituției pentru că angajații încasau bani fără să facă nimic.

SHARE

„Începem reforma instituțională în Primăria Sectorului 6

Astăzi (ieri n.red.) Consiliul Local va vota două proiecte de hotărâri prin care (1) calibrăm organigrama pe o viziunea de dezvoltare mult mai realistă și (2) desființăm o structură inutilă, Direcția de Administrare a Fondului Locativ Sector 6, structură care nu mai există sub această formă la nicio altă primărie”, a scris Ciprian Ciucu.

Citește și: 20.000 lei/lună pentru directorul din PMB care vrea să cumpere o bancă cu 5.000 lei, la suprapreț

Ce o face atât de extraordinară

„DAFL reprezintă compartimentul de lucru din aparatul de specialitate al primarului Sectorului 6, prin care se îndeplinesc atribuţiunile şi obligaţiile privind administrarea fondului locativ al sectorului. Directia de Administrare a Fondului Locativ Sector 6, prin serviciile sale de specialitate, asigura administrarea blocurilor din cartierul Constantin Brancusi”, se arată pe pagina de prezentare a direcției.

Un număr de 9 oameni sunt responsabili direct cu blocurile ANL din cartierul Constantin Brâncuși.

Cu rost, dar mai mult fără rost

„Nu văd rostul unei instituții de sine stătătoare care să administreze cca. 1400 de locuințe din care doar cca. 300 mai sunt chiriași, o instituție “călduță” pentru unii, cu 50 de angajați, mașini, sedii și buget separate”, zice primarul Ciucu.

Pe pagina Direcției figurează 4 oameni în conducere. Șase persoane cu funcții de conducere au depuse declarații de avere. Ele corespund anilor 2017 și 2018, deci nu sunt actualizate.

Director este Bogdan Pintileasa dar declarația sa de avere este expirată și îl arată îndeplinind, în 2018, o altă funcție. Fostul director încasa suma de 52.000 de lei anual. Directorul economic primea și el 50.000 de lei pe an. Directorul general Adjunct încasează 52.000 de lei, șeful de serviciu – 59.000 de lei.

Cum salariile au fost, anual, indexate, cel mia probabil șefii Direcției primesc, azi, salarii mia mari.  

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.