Principala problemă sunt depozitele de gunoi necontrolate, adică ce aruncă lumea din gospodărie pe stradă, la întâmplare, și pe care Supercom trebuie să le ridice, dar nu o face la timp. Una dintre explicații este lipsa de penalități pentru Supercom dacă nu își face treaba, dar și suma prea mică prevăzută în contractul încheiat cu Primăria în 1999, ca activitatea să prezinte interes pentru companie, respectiv 230 lei/tonă, potrivit datelor obținute de la Primărie, în condițiile în care doar taxa de depozitare la groapă și taxa pentru economie circulară ajung la aproape 200 lei.
În oglindă, Primăria nu dă sancțiuni nici celor care aruncă gunoiul la întâmplare pe stradă, astfel că activitatea nu este descurajată.
O altă problemă este lipsa coșurilor de gunoi de pe stradă, acestea au fost furate și nu au mai fost înlocuite nici de Supercom, nici de Primărie, astfel că și cine vrea să arunce civilizat gunoiul, nu are unde.
A treia problemă este legată de mizeria de pe carosabil și de pe trotuare, praful și rigolele murdare. În contractul cu Primăria Sectorului 2, compania Supercom trebuie să spele doar câteva bulevarde, de 3 ori pe an, insuficient pentru reducerea poluării și eliminarea prafului. Cât de murdare sunt străzile, se vede cel mai bine după ce se topește prima zăpadă.
A patra problemă este că, din rapoartele făcute de inspectorii primăriei, sunt și zone unde Supercom și-a îndeplinit doar jumătate din nivelul de servicii cerut, a declarat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, potrivit HotNews.