17 școli închise din cauza vremii. Unde a lovit cel mai tare ciclonul polar

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.01.2024 - 18:14
Drumurile sunt blocate de nămeți Foto: Facebook - rol ilustrativ

Milioane de români sunt afectați de ciclonul polar care a ajuns în România. Oameni blocați în zăpadă, drumuri impracticabile și școli închise. Ninsorile vor continua și zilele următoare, iar temperaturile urmează să mai scadă.

SHARE

Milioane de români sunt afectați de ciclonul polar care a ajuns în România. Se circulă cu greutate pe mai multe drumuri din țară, iar unele sunt impracticabile. 

Mulți oameni au rămas înzăpeziți și a fost nevoie de intervenția autorităților pentru a fi salvați. 17 școli vor fi închise până se oprește ninsoarea. 

Specialiștii nu vin cu vești bune. Vremea va continua să se înrăutățească. 

17 școli închise din cauza vremii. Unde a lovit cel mai tare ciclonul polar

Temperaturile vor continua să scadă și va ninge în estul țării. Pe mai multe drumuri naționale au fost impuse restricții din cauza condiții meteo, conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Elevii care învaţă la Colegiul Tehnic "I.C. Ştefănescu" din municipiul Iaşi desfăşoară activitatea didactică online, iar pentru alte 17 unităţi şcolare din judeţ s-a decis suspendarea activităţii, din cauza ninsorii abundente.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, în cursul zilei de luni după amiaza au fost suspendate activităţile de la şcolile gimnaziale din Ciurea, Comarna, Drăguşeni, Dumeşti, Drăguşeni, Crucea, Zmeu, Mironeasa, Miroslava, Corneşti, Mogoşeşti, Scânteia, Şcheia, Sineşti, Gârbeşti, Valea Lupului, Voineşti, precum şi Liceul Tehnologic Agricol din Miroslava.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Antonina Bliorţ, a declarat, pentru AGERPRES, că decizia suspendării cursurilor pentru luni după-amiază şi marţi, 9 ianuarie, a fost luată de consiliile de administraţie ale instituţiilor de învăţământ preuniversitar menţionate din cauza viscolului şi ninsorii abundente.

Citește și: Avem gaze în depozite. Suntem pregătiţi şi pentru ger sau viscol

Reamintim că începând de duminică după-amiaza în judeţul Iaşi sunt înregistrate ninsori abundente, iar circulaţia vehiculelor se face cu dificultate, potrivit Antena 3 CNN

În județele Iași și Vaslui, circulația autovehiculelor de mare tonaj a fost interzisă pe unele sectoare de drum, din cauza viscolului.

Pe drumul european Botoșani-Suceava, un microbuz și o mașină s-au izbit frontal pe o porțiune acoperită de zăpadă, iar multe persoane au ajuns la spital.

Este oprită circulația pe DN 23B, între localitățile Stupina - Ciorăști, județul Vrancea. De asemenea, pe centura ocolitoare a municipiului Roman, județul Neamț.

Sunt și Drumuri Naționale cu restricție de tonaj mai mare decât 7,5 tone: DN 24B, între localitățile Albița și Huși, județul Vaslui; DN 28, între localitățile Costuleni și Răducăneni, județul Iași; DN 28A, între localitățile Moțca și Pașcani, județul Iași.

Citește și: VREMEA extremelor în ianuarie. Vine un frig de nici câinele să nu îl lași afară. Apoi, iar 15 grade

Incidente din cauza vremii au fost și în județul Galați. La primele ore ale dimineții, o cisternă a derapat din cauza poleiului, iar la orele prânzului, un microbuz cu 17 persoane la bord s-a răsturnat. Din fericire, nimeni n-a fost grav rănit.

Începând de duminică după-amiaza în judeţul Iaşi sunt înregistrate ninsori abundente, iar circulaţia vehiculelor se face cu dificultate. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te