15 turiști cazați într-un hotel de 3 stele din Mamaia au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

DE Elena Petrescu | Actualizat: 01.08.2024 - 21:27
15 turiști cazați într-un hotel de 3 stele din Mamaia au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară - Foto: Facebook(imagine cu rol ilustrativ)
15 turiști cazați într-un hotel de 3 stele din Mamaia au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară - Foto: Facebook(imagine cu rol ilustrativ)

15 turiști cazați într-un hotel de 3 stele din Mamaia au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Mai mulți turiști cazați la hotelul Hefaistos din Mamaia au ajuns la Spitalul Clinic Județean Constanța prezentând simptome ale unei toxiinfecții alimentare.

SHARE

15 turiști cazați într-un hotel de 3 stele din Mamaia au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Mai mulți turiști cazați la hotelul Hefaistos din Mamaia au ajuns la Spitalul Clinic Județean Constanța prezentând simptome ale unei toxiinfecții alimentare.

15 turiști cazați într-un hotel de 3 stele din Mamaia au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Apelul a fost dat miercuri seară, la 17.57, pentru 3 persoane (o familie – doi adulți și 1 minor de 4 ani) care prezentau vărsături și scaune diareice. Ulterior, la ora 18:33, s-a solicitat, prin 112 la aceeași adresa, asistenţa medicală de urgenţă pentru alte persoane cu aceeași simptomatologie.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța.

Citește și: Copiii de la un club de cercetași au ajuns în spital după ce au mâncat într-un camping în Buzău

La finalul intervenției au rezultat 15 persoane cu simptomatologie acută (vărsături și scaune diareice).

„Aseară am fost notificați de către Serviciul de Ambulanță. La un hotel din Mamaia au fost 15 cazuri de posibilă toxiinfecție alimentară.

Din cei aduși la spital, doar un copilaș a rămas internat, care și acesta a fost ulterior externat în această dimineață.

Ambulanța a trimis acolo un medic care a făcut triajul și a prescris tratamentul acolo la hotel. Un echipaj din cadrul Serviciului de Control de la DSP s-a deplasat în Mamaia la locație, am deschis o anchetă, s-au prelevat probe atât la aliment cât și la apă.

Citește și: Caz tulburător la Institutul Fundeni. Un pacient cu leucemie a primit mâncare cu viermi

Azi dimineață am fost iar acolo și am luat probele de la personalul care deservește în bucătărie. Vreau să vă spun că la această unitate nu se servește decât micul de jun.

Ancheta este în derulare, așteptăm rezultatele”, declară directoarea de la DSP Constanța, Cristina Schipor, citată de Ziua de Constanța.

Potrivit sursei mai sus menționate, ar fi fost vorba despre un sirop cu care făceau sucul și ar fi trebuit ținut la temperatura de sub 20 grade, dar nu era în frigider.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te