14 ani de închisoare pentru șeful bandei care a spart peste 400 de vile și sedii de firme

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 21.12.2021 - 20:18
Șeful bandei care a dat peste 400 de spargeri a fost condamnat la 14 ani de închisoare Foto: Pressalert.ro

După trei ani de la trimiterea în jdecată, Curtea de Apel Timișoara a dat sentințele definitive în dosarul grupării hoților de lux care au spart peste 300 de vile si apartamente din judetele Timis, Caras-Severin, Arad si Mehedinti, dar si 126 de sedii de firme.

SHARE

Printre cei prădați se numără fostul consilier local, Andrei Petrișor, fiul fostului președinte al Tribunalului Timiș, Mircea Ionescu, fostul director al Romtelecom, medicul anestezist Petre Deutsch, fostul șef al Finanțelor Publice din Oțelu Roșu, Petru Lupsac, din casa căruia a fost sustras un seif cu 1,7 milioane de lei.

Citește și: Petronel Corduneanu, lăsat liber după ce i-a dat doi pumni Diamantului Roz, soția lui Beleaua

Hoții furau direct seiful cu bani, după ce dezactivau sistemul de alarmă ori cel de supraveghere video.

Citește și: Interlopul care l-a lăsat fără două degete pe Bebino, l-a supărat, din închisoare, pe Romi Neguș

În unele cazuri, pentru a-și acoperi urmele, sustrăgeau hardul cu înregistrările camerelor video sau, după cum s-a întâmplat la un atelier de bijuterie de unde s-au furat mai multe lingouri de aur, foloseau stingatoarele PSI cu spumă.

Citește și: Două grupări de interlopi „lucrau" la Poliția de Frontieră Timiș. Mascații s-au dus peste un mascat

În cazul liderului grupării, Ciprian Câmpean pedeapsa inițială de 19 ani 3 luni și  10 zile închisoare dată de Tribunalul Timiș i-a fost redusă la 14 (paisprezece) ani 3 (trei) luni şi 10 (zece) zile închisoare în regim de detenţie, judecătorii de la Curtea de Apel Timiș micșorând pedeapsa în cazul acuzației de ultraj în forma tentativei de omor.

Citește și: Locul din Sectorul 1 în care uiţi mai puţin

Lucian Mihălțan, acuzat de DIICOT și pentru că l-a ajutat pe arădeanul Cosmin Mladin în dosarul contrabandei cu țigări, condamnat inițial la 13 ani și 11 luni de închisoare a primit acum o pedeapsă  de 11 ani închisoare.

Citește și: Ce trebuia să facă o polițistă de frontieră pentru 10.000 de euro pe săptămână pe timp nelimitat

Adrian Bolbos, condamnat de Tribunalul Timiș, la 13 ani și 10 luni a primit, în final, o pedeapsă de de 10 ani şi o lună închisoare.

Ion Pășan a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de aderare la un grup infracțional organizat, dar în loc de 2 ani și 1 lună de închisoare cu suspendare a primit o pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare cu executare.

De asemenea, Ciprian Jurgi a fost achitat de acuzația de aderare la grup infracțional organizat, dar a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu executare.

Petru Cosmin Cernescu a fost condamnat definitiv, de asemenea, la 2 ani de închisoare. Negrescu Valentin Viorel a rămas cu pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare sub supreaveghere.

Răzvan Donici Constantin Răzvan a fost achitat pentru infracțiunea de tăinuire și a primit o pedeapsă definitivă de  2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Cătălin Vasile Bunea a fost condamnat definitiv la trei ani și 20 de zile de închisoare cu executare. Pentru ceilalți inculpați din dosar au rămas definitive sentințele date de Tribunalul Timiș, conform Pressalert. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te