Will Smith nu mai poate participa timp de 10 ani la ceremonia de decernare a Premiilor Oscar

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.04.2022 - 18:22
Will Smith s-a enervat după replicile lui Chris Rock la adresa soției sale/Captură video

Smith nu mai are voie să participe timp de 10 ani la ceremonia de decernare a Premiilor Oscar, după ce, la ediţia de anul acesta. l-a pălmuit pe scenă Chris Rock.

SHARE

„Board-ul a decis, că, pentru o perioadă de 10 ani începând din 8 aprilie 2022, Will Smith nu va putea participa la niciun eveniment sau program al Academiei, fizic sau virtual, inclusiv la Premiile Academiei", au anunţat într-o declaraţie preşedintele Academiei David Rubin şi CEO-ul Dawn Hudson, scrie News.ro.

Decizia a fost luată în cadrul unei reuniuni a Consiliului Guvernatorilor desfăşurată la Los Angeles şi care, deşi era programată pentru 18 aprfilie, a fost devansată după ce Will Smith şi-a anunţat regtragerea din Academie.

Smith a transmis o declaraţie scurtă pe acest subiect.

„Accept şi respect decizia Academiei", a afirmat actorul într-o declaraţie pentru CNN.

Decizia a venit după numeroase dezbateri privind consecinţele pe care incidentul de pe scena Oscarurilor le-ar putea avea.

Declaraţia Academiei mai menţiona: „Cea de a 94-a ediţie a Oscarurilor trebuia să fie o celebrare a multor persoane din comunitatea noastră care au făcut lucruri incredibile în ultimul an; totuşi, acele momente au fost umbrite de comportamentul inacceptabil şi dăunător pe care domnul Smith l-a avut pe scenă".

În timpul transmisiei în direct a galei Oscar, Smith a urcat pe scenă după ce Chris Rock a făcut o glumă despre aspectul soţiei sale, şi l-a lovit pe umorist peste faţă.

Gluma lui Rock despre soţia lui Smith, Jada Pinkett Smith, a făcut referire la filmul din 1997 „G.I. Jane” în care actriţa Demi Moore s-a ras pe cap. Nu este clar dacă Rock ştia că Jada Pinkett Smith are o afecţiune care provoacă căderea părului.

În mai puţin de o oră, Smith a oferit un discurs pe scenă după ce a acceptat statueta pentru cel mai bun actor pentru rolul său din „King Richard”.

Smith a cerut scuze lui Rock, dar şi producătorilor şi telespectatorilor, a doua zi, într-un mesaj, spunând că a „reacţionat emoţional”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.