Video Blackjack vs. Live Blackjack – Care este diferența?

DE Adrian Costin | Actualizat: 01.11.2023 - 11:31

Jucătorii își formează în timp preferințe clare pentru mediul fizic sau cel online. Cu toate acestea, este mai greu să decizi atunci când este vorba de jocul tău preferat.

SHARE

Cele două variante diferite ale jocului de blackjack se joacă în medii diferite și aduc în fața jucătorilor experiențe autentice.

În timp ce Video Blackjack se joacă pe o mașină electronică sau pe un dispozitiv electronic împotriva unui program de calculator sau a unui dealer virtual, Live Blackjack se desfășoară într-un mediu live cu dealeri umani și alți jucători reali.

Din start ne putem da seama că există diferențe semnificative în ceea ce ține de experiența de joc și posibilitățile puse la dispoziție pentru jucători. De multe ori diferențele se aplică chiar și pentru promoții, având în vedere că exista bonusuri fără depunere ce pot fi întâlnite în mod special în varianta video.

Pariuri minime mai mici pe mână – Blackjack video

Știm deja că pariurile minime pot varia în funcție de regulile specifice ale cazinoului sau ale platformei online. Cu toate acestea, pentru blackjack video jucătorii pot găsi mese de blackjack cu limite minime mai mici.

Aceste opțiuni sunt ideale atunci când îți dorești să joci cu mize mai reduse. Poate că te regăsești într-o perioadă în care vrei să îți exersezi abilitățile sau doar să te distrezi fără să riști sume mari de bani. Indiferent de motiv, mesele de blackjack video cu limite minime mai mici permit parierea pe mână la sume mai mici decât cele pe care le-ai putea găsi într-un cazinou tradițional.

Aceste limite minime accesibile pot fi găsite în majoritatea cazinourilor și platformelor online. Jucătorii tind să le aprecieze și datorită reducerii pierderii așteptate matematic pe oră.

Reguli mai bune și un avantaj pentru casă inferioară – Blackjack live

În timpul jocului de blackjack live poți beneficia de reguli mai favorabile și un avantaj pentru casă mai scăzut dacă alegi să cauți mese de blackjack avantajoase.

Este important să fii atent la câteva detalii. Cea mai favorabilă regulă este cea care plătește 3 la 2. Cele care plătesc 6 la 5 pot crește avantajul casei. Regula redării merită să fie căutată deoarece permite să redai jumătate din pariu dacă considerii că mâna ta este slabă.

În plus, fii atent la mesele care permit splitul perechilor și dublarea pariurilor. De asemenea, este mai favorabil pentru jucător să găsească mese cu un singur pachet de cărți sau cu cel mai mic număr de pachete posibil. 

Rată de joc mai rapidă – Blackjack video

În ceea ce privește ritmul de joc, jocurile video sunt mereu mult mai avantajoase decât cele live. Atunci când ești singur împotriva computerului sau a unui dealer virtual și nu există alți factori care să influențeze dinamica jocului, timpul alocat fiecărei mâini sau runde este redus semnificativ.

Având în vedere că nu trebuie să aștepți ca ceilalți jucători să ia decizii și să plaseze pariurile lor, ritmul este mult mai rapid. În plus, dacă chiar preferi un joc rapid, ai de multe ori la dispoziție opțiunea de redare automată.

Aceasta te lasă să stabilești pariurile și strategia iar pe urmă jocul se desfășoară singur, fără a face clic pentru fiecare mână. Dacă în schimb preferi aspectul social și interacțiunea cu dealerul, nu vei avea parte de așa ceva cu blackjack video, deoarece nu există un dealer live cu care să interacționezi. Cărțile sunt amestecate și trase instantaneu, ceea ce face ca jocul să se desfășoare rapid și eficient. 

Numărarea cărților și alte tehnici avantajoase – Blackjack live

Strategiile avansate utilizate de jucătorii de blackjack pentru a obține un avantaj asupra cazinoului, care nu sunt permise în toate locațiile, nu prea au cum să fie utilizate în jocurile video. Acolo unde jocul este live, jocul are loc într-un mediu real, cu dealeri și alți jucători.

Practic jucătorii pot vedea cărțile și pot interacționa cu dealerul sau între ei. Astfel numărarea cărților poate fi realizată, deși este important să fie efectuată într-un mod discret și doar în cazinouri în care este permis. Această practică nu prea este încurajată, însă în cazinourile online este de-a dreptul imposibilă. Ele funcționează pe baza generatoarelor de numere aleatorii care amestecă cărțile în mod constant. 

Concluzie

Dacă încă nu ai participat la nici o rundă de blackjack atunci nu este nevoie să iei o decizie înainte de a experimenta fiecare variantă. La urma urmei ambele au numeroase oportunități de oferit și pot fi văzute drept avantajoase, în funcție de preferințele personale.

Totuși, dacă deja ești cel puțin familiarizat cu jocurile de noroc probabil că ți-ai format o părere asupra spațiului fizic și asupra celui virtual. Prin urmare, deja dispui de informațiile necesare pentru a lua decizia care ți se potrivește cel mai bine. Chiar și așa, nu este nici o grabă. Testează apele și verifică care opțiune prezintă mai puține dezavantaje și riscuri, în cadrul cazinoului tău preferat și de încredere.

Articol sponsorizat

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te