Viața bate filmul! Jack Nicholson a crescut crezând că mama era sora lui și că bunica-i era mamă

DE Elena Petrescu | Actualizat: 03.07.2024 - 20:56
Viața bate filmul! Jack Nicholson a crescut crezând că mama era sora lui și că bunica-i era mamă - Foto; Profimedia Images

Viața bate filmul! Vreme de aproape patru decenii, Jack Nicholson a crezut că mama sa era sora lui și că bunica sa îi era mamă. Timp de aproape patru decenii, Jack Nicholson a crezut că mama sa, June, era sora sa și că bunica sa, Ethel May, era mama sa. Sună confuz? Este. Foarte.

SHARE

Viața bate filmul! Vreme de aproape patru decenii, Jack Nicholson a crezut că mama sa era sora lui și că bunica sa îi era mamă. Timp de aproape patru decenii, Jack Nicholson a crezut că mama sa, June, era sora sa și că bunica sa, Ethel May, era mama sa. Sună confuz? Este. Foarte.

June a rămas însărcinată în anul 1936 cu prietenul ei de atunci, Don, care era căsătorit cu o altă femeie la acea vreme. Ethel May l-a amenințat pe Don cu Mann Act (o lege menită să limiteze traficul și prostituția minorilor, dar care era adesea folosită pentru a incrimina chiar și actele consensuale) când a aflat de sarcina fiicei sale și i-a interzis să se mai apropie de fiica ei.

Cel ce avea să devină marele Jack Nicholson s-a născut la data de 22 aprilie 1937 în Neptune, N.J.

Citește și: De ce s-a rupt marea dragoste dintre Jack Nicholson şi Anjelica Huston. „Cineva va avea un copil”

June avea doar 18 ani la momentul nașterii lui Jack și visa să devină faimoasă, ca multe alte fete de vârsta ei. Pentru a evita rușinea pe care un copil din afara căsătoriei ar fi adus-o familiei, Ethel May a decis din acel moment să îl crească pe micuțul Jack ca pe copilul ei, pretinzând că June era sora lui ceva mai mare.

Viața bate filmul! Jack Nicholson a crescut crezând că mama era sora lui și că bunica-i era mamă

Și nimeni nu s-a deranjat vreodată să-i explice acest lucru lui Jack. El a crescut fără să-și cunoască tatăl. Shorty, cum obișnuiau să-i spună acestuia, soțul mătușii lui Jack, Lorraine, a jucat rolul figurii paterne din viața lui.

June s-a mutat când Jack avea patru ani, fugind la Miami pentru a deveni dansatoare. Relația mamă-fiu a devenit și mai bizară atunci când Jack Nicholson a decis să urmeze o carieră la Hollywood. Când a ajuns la vârsta de 17 ani, el s-a dus la Los Angeles pentru a se alătura "surorii" sale June, care se mutase acolo pentru a încerca să reușească în showbiz.

"Din moment ce singura mea rudă din lume era June, care era aici, am venit să arunc o privire", a declarat el, acum în vârstă de 87 de ani împliniți în anul 2024, pentru Rolling Stone în 1986. Nicholson a obținut o slujbă de funcționar în departamentul de desene animate de la MGM Studios.

 Farmecul său imprevizibil a fost cel care l-a ajutat să se diferențieze de alți tineri de vârsta lui cu aceleași vise mărețe și l-a ajutat să fie descoperit de un producător, care i-a și recomandat să se înscrie la cursuri de actorie.

În 1974, în timp ce lungmetrajul ”Chinatown” urma să ajungă în cinematografe, revista ”Time” a ales să facă un articol despre șarmantul actor, pe atunci în vârstă de 37 de ani, care deja bifase un număr impresionant de 15 filme în anii '70 și primise un Oscar pentru rolul din ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”. "Starul cu zâmbetul ucigaș" au ales cei de la revistă să-l numească.

 Înainte de publicare, Nicholson a primit un telefon cel puțin tulburător de la ”Time”, care au luat legătura cu el pentru a clarifica unele dintre faptele din povestea lui de viață.

Aceștia i-au spus că tatăl său era în viață și locuia în Ocean Grove. A doua lovitură primită de la jurnaliști a fost cu mult mai gravă: "mama" lui, Ethel May, era de fapt bunica lui; "sora" lui, June, era mama lui adevărată. Nicholson, de obicei calm și stăpân pe reacțiile sale, a fost absolut dărâmat de veste și i-a rugat să nu publice aceste descoperiri în articol.

"Un tip mă sună la telefon și îmi spune că tatăl meu este încă în viață și că Ethel May nu a fost cu adevărat mama mea, că June a fost mama mea"

L-a sunat pe cumnatul său. "Shorty, ăsta e cel mai nebunesc lucru pe care l-am auzit vreodată", a spus el, potrivit biografiei lui Patrick McGilligan, ”Jack's Life”. "Un tip mă sună la telefon și îmi spune că tatăl meu este încă în viață și că Ethel May nu a fost cu adevărat mama mea, că June a fost mama mea". 

Shorty a negat ferm la început, dar... în cele din urmă a cedat și i-a dat telefonul lui Lorraine, care a confirmat că toate acestea sunt adevărate. Cu toate acestea, ea nu a fost în măsură să-i spună dacă persoana în cauză care trăia în Jersey - pe numele său Don Furcillo-Rose - era tatăl său cu adevărat.

Citește și: Actorul Jack Nicholson suferă de demență: „Fizic este bine, dar mintea lui a dispărut!”

Nicholson, devastat, i-a spus regizorului Mike Nichols să îl supravegheze îndeaproape în timpul producției ”The Fortune”, filmul pe care l-a realizat după ”Chinatown”,după ce a aflat vestea care i-a dat lumea peste cap. Ceea ce a fost și mai șocant a fost faptul că ”Chinatown” începea să încaseze la box office, un film care include și o legătură cu situația lui din viața reală.

Personajul lui Nicholson o bate pe cel interpretat de Faye Dunaway pentru a recunoaște că sora sa este, de fapt, fiica sa.

Din nefericire, atât Ethel May, cât și June decedaseră în momentul în care Jack a descoperit adevărul, astfel că nu a putut să le oblige să-i spună, în sfârșit, adevărul. Nicholson a declarat că, deși descoperirea sa a fost categoric una "dramatică", "nu a fost ceea ce aș numi traumatizantă".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te