Ursulescu, amintiri din „Epoca de Aur”: Mirabela Dauer avea „motor”. Dichiseanu, pantaloni mulați

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.07.2022 - 20:24
Ursulescu, amintiri din „Epoca de Aur”: Mirabela Dauer avea „motor”. Dichiseanu, pantaloni mulați / Money.ro

Unul dintre cei mai apreciați prezentatori de evenimente, spectacole și festivaluri a împlinit 75 de ani. El a depănat amintiri despre perioada șlagărelor și a evenimentelor muzicale pe care le-a prezentat mai ales înainte 1989.

SHARE

Întrebat cu ce artiști mia ține legătura, Ursulescu a spus: „M-am văzut des cu Paul Surugiu-Fuego, Stela Enache, Marina Florea, Alina Mavrodin Vasiliu, Alesis (am fost de 2 ori la emisiunea soților Alina și Romeo Negoiasă), cu Vasile Muraru, Valentina Fătu și toți artiștii de la Teatrul de revistă ”C. Tănase”, cu Corina Chiriac, la Muzeul de istorie, când și-a lansat cartea și a donat acea colecție impresionantă de obiecte personale sau din arhiva familiei...”

Citește și: 12 ani de la sinuciderea Mădălinei Manole. Cele două mari iubiri ale artistei, una interzisă

Ursulescu a evocat prietenii dragi pe care i-a pierdut: „S-au dus artiști cu care am colaborat, de care am fost apropiat...Cu Ion Dichiseanu am fost în zeci de concerte pe stadioane arhipline, unde cânta muzică ușoară alături de soția sa Simona Florescu. Era mereu înveșmântat de sus până jos în alb, cu pantaloni mulați, spectatoarele erau în delir, iar la final era coadă la celebrele lui eșarfe, pe care dădea autografe. Mă bucur mult că el este cinstit printr-un festival în orașul natal, Adjud.

Citește și: Iubirile vedetelor din Epoca de Aur. Silvia Dumitrescu și Dida Drăgan, copil cu același bărbat

Cu Victor Socaciu cele mai plăcute amintiri sunt cele din anii 80, de la selecțiile județene ale concursului ”Muncă, tinerețe, frumusețe”, când în capitalele de județ se alegea reprezentanta pentru mare finală de la Costinești. Concursul era organizat de UTC, la intrarea în fiecare nou județ eram preluați de o altă mașină, așa era obligatoriu atunci la nivel oficial. Dar ce primiri ne făceau organizatorii locali, ce vizite la fabrici, ce degustări!

Victor era de multe ori membru în juriu sau cu recital în marea finală de la Costinești, unde amfiteatrul gemea de lume, se țineau locuri, cu tineri dormind pe cearșafuri, de cu o seară înainte! Cu Alexandru Lulescu îmi amintesc o deplasare cu vagonul de dormit la Arad (vă dați seama ce de povești în cele două nopți!), fiind amândoi ”cadre didactice”, predam la școala de modelling a lui Costin Mărculescu, care avea un succes uriaș”, potrivit click.ro.

El și-a aminiti că de „Mirabela Dauer mă leagă amintiri geografice, locative. A stat mereu aproape de mine, dar se muta des. Era o puştoaică, a locuit pe strada mea, cu soţul ei care i-a dat numele de Dauer, o chema Scorţaru pe atunci. Ţin minte că aveau o motocicletă cu care se plimbau şi le zburau pletele în vânt”, a povestit Ursulescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te