Un bărbat a stat la același colț de stradă 3 ani. Viața i s-a schimbat când o femeie i-a vorbit

DE Catinca Doboș | Actualizat: 11.09.2024 - 17:10
Un bărbat a stat la același colț de stradă 3 ani. Viața i s-a schimbat când o femeie i-a vorbit - Foto: Profimediaimages.ro (rol ilustrativ)
Un bărbat a stat la același colț de stradă 3 ani. Viața i s-a schimbat când o femeie i-a vorbit - Foto: Profimediaimages.ro (rol ilustrativ)
Victor Hubbard și Ginger Jones Sprouse Foto: goalcast.com
Victor Hubbard și Ginger Jones Sprouse Foto: goalcast.com
Victor Hubbard - Foto: scoop.upworthy.com
Victor Hubbard - Foto: scoop.upworthy.com

Un bărbat a stat la același colț de stradă 3 ani. Viața i s-a schimbat când o femeie i-a vorbit. Totul s-a întâmplat în 2016, în SUA, când Victor Hubbard a întâlnit-o pe Ginger Jones Sprouse.

SHARE

Victor Hubbard, un bărbat din Statele Unite ale Americii, a stat la același colț de stradă timp de trei ani, până când Ginger Jones Sprouse a decis în sfârșit să intervină și să afle mai multe despre el. 

Femeia din Texas a aflat că bărbatul în vârstă de 32 de ani nu avea adăpost și suferea de probleme de sănătate mintală. Motivul sfâșietor pentru care aștepta mereu la același colț de stradă era că a fost lăsat în acel loc de mama sa și i s-a spus să o aștepte să se întoarcă. Ea nu a venit niciodată.

Un bărbat a stat la același colț de stradă 3 ani. Viața i s-a schimbat când o femeie i-a vorbit

Se pare că mama lui locuiește la doar trei kilometri distanță de colțul respectiv de stradă, dar nu poate avea grijă de el.

Victor Hubbard - Foto: scoop.upworthy.com

Citește și: VIDEO Un frizer tunde gratis persoanele fără adăpost. "Am umblat prin ghetouri după oamenii străzii"

„Stă și se uită, atinge stâlpul, se strâmbă, dansează, face cu mâna și uneori doar se uită”, a scris Ginger într-o pagină de strângere de fonduri pentru Victor, din 2017. „Este un om dulce și blând”.

Ginger trecea pe lângă colțul de stradă unde stătea Victor de patru ori pe zi, în drum spre muncă, iar cei doi au legat o prietenie.

Rudele au refuzat să-l ajute

„Poliția, pompierii și autoritățile locale știu de el. De fapt, îl cunosc foarte bine. Are rude în zonă care au refuzat să-l ajute. Se spune că mama lui l-a lăsat la colț și i-a spus să o aștepte să se întoarcă. El a crezut-o. Așa că el așteaptă și așteaptă și așteaptă”, a continuat femeia.

Ea și-a dat seama că are nevoie de ajutorul mai multor oameni pentru a ușura dificultățile lui Victor.

„Așa că noi, ca o comunitate, ne unim pentru a-l ajuta pe Victor să-și rezolve problemele de sănătate mintală. Aceasta este prioritatea. După ce va fi bine din acest punct de vedere, dorința mea este să îl văd într-o casă liniștită, cu prieteni care să îl sprijine și chiar cu un loc de muncă. Dacă doriți să întâlniți pe cineva care este veșnic optimist, pozitiv și modest, mergeți să-l vizitați”, a adăugat ea.

Victor Hubbard și Ginger Jones Sprouse - Foto: goalcast.com

L-a primit în casa sa pe timp de iarnă

„Am început să fiu din ce în ce mai îngrijorată pe măsură ce știam că vine iarna și mă gândeam: <<Și ce se va întâmpla acum?>>” a declarat femeia.

„Așa că am început să vorbim despre cum ar fi dacă ar veni uneori la mine acasă pentru a se adăposti de vremea rea și așa a început prietenia noastră. A fost o adevărată călătorie.”

Citește și: O persoană fără adăpost a fost tâlhărită în plină zi, într-un mod violent, de către o femeie

Nu numai că pagina de strângere de fonduri a adunat peste 35.000 de dolari, dar femeia a creat și o pagină de Facebook pe care dădea periodic informații actualizate despre viața lui Victor.

La acea vreme, Ginger le-a spus celor care îi urmăreau povestea că Victor se simțea foarte bine. A și reușit să îi ofere un loc de muncă în bucătăria restaurantului ei.

Victor s-a angajat și are propria casă

Într-o actualizare din ianuarie 2017, ea a explicat: „Am vești bune pentru Victor! El nu mai stă pe străzi și vizitează colțul mai puțin în fiecare zi! Este înscris în sistemul de sănătate, i s-a oferit tratament și primește îngrijire care va continua pe termen lung. Este foarte încântat că lucrurile progresează”.

Cât despre Victor, el și-a exprimat recunoștința față de Ginger. „M-a salvat”, a spus el, relatează The Independent.

Citește și: Iarnă extrem de grea pentru persoanele fără adăpost din Germania

De fapt, potrivit publicației, unul dintre unchii săi a reușit în cele din urmă să îl ajute pe Victor să își revadă mama. „Am ajuns să vorbesc cu ea și chiar simt că am realizat ceva”, a declarat Victor.

În prezent, Victor locuiește în propria casă, la câțiva pași de Ginger. Împreună, ei încearcă acum să îi ajute și pe alții care au nevoie. În 2019, Ginger a scris o carte despre experiențele lor, iar toate încasările au fost folosite pentru a ajuta o persoană nevoiașă să-și cumpere o casă.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te