Trucul simplu pentru a-ți uda plantele și florile în timp ce ești în vacanță sau departe de casă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.08.2024 - 09:02
Trucul simplu pentru a-ți uda plantele și florile în timp ce ești în vacanță sau departe de casă - Foto: Istock / imagine  cu rol ilustrativ
Trucul simplu pentru a-ți uda plantele și florile în timp ce ești în vacanță sau departe de casă - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ

Trucul simplu pentru a-ți uda plantele și florile în timp ce ești în vacanță sau departe de casă. Cum poți face asta fără să fi cu adevărat acasă?

SHARE

Trucul simplu pentru a-ți uda plantele și florile în timp ce ești în vacanță sau departe de casă. Cum poți face asta fără să fi cu adevărat acasă?

Trucul prin care îți uzi florile de la distanță

Înainte de a pleca în vacanță , sunt nenumărate detalii la care trebuie să fim atenți, în funcție de cât timp ne propunem să stăm departe de casă. În orice caz, există două priorități : dacă avem animale de companie trebuie să ne organizăm cine va rămâne cu ei și dacă avem plante, încercați să ne gândim cum să le udăm și să avem grijă de ele fără aceeași persoană care are grijă de câinele sau pisica noastră.

Citește și:  ”De la măsura XL, la XS”. Dieta super ușoară prin care o tânără a slăbit 30 de kilograme într-un an

Îmi vin în minte diferite idei pentru a realiza acest lucru, cum ar fi configurarea unei picături automată sau chiar udarea lor în ultima secundă înainte de a părăsi casa, rugându-se să reziste. Majoritatea o pot face o săptămână. Cu toate acestea,  unii pot începe să sufere dacă rămân fără apă timp de două săptămâni.

Plantele din pământ vor fi, de obicei, bine pentru o săptămână sau cam asa ceva, fără udare, mai ales dacă sunt prognozate ploi. Cu toate acestea, deoarece recipientele au spațiu limitat pentru stocarea apei și sunt mai expuse la temperaturi calde, acestea tind să se usuce mult mai repede . Din acest motiv, idealul este să te gândești la cea mai economică variantă, dar și la cea mai simplă, precum hidrogelul.

Hidrogelul este un material polimeric care are capacitatea de a absorbi și reține cantități mari de apă în structura sa, ceea ce îl face un instrument foarte util pentru îngrijirea plantelor. Acești polimeri, care sunt alcătuiți din molecule cu capacitate mare de absorbție, pot capta apa și substanțele nutritive și le pot elibera lent, în funcție de nevoile plantelor.

Acest proces ajută la menținerea unui aport constant de apă în sol, reducând frecvența irigațiilor și optimizând utilizarea resurselor de apă. Când este folosit în grădinărit, hidrogelul este amestecat cu substratul sau solul în care se află plantele. Când vine în contact cu apa, se umflă și formează un fel de gel care stochează apa disponibilă.

Citește și:  10 lucruri pe care trebuie să le faci pentru un abdomen plat, fără dieta și fără să mergi la sală.

În timp, această apă este eliberată către rădăcinile plantelor , asigurându-se că acestea au acces la hidratarea necesară pentru perioade mai lungi. Acest lucru este benefic mai ales în climatele uscate sau în condițiile în care udarea constantă nu este posibilă și, de asemenea, atunci când plecăm în vacanță. 

Pe lângă capacitatea sa de reținere a apei, hidrogelul contribuie și la îmbunătățirea structurii solului . Menținând o umiditate mai mare în zona rădăcinilor, facilitează creșterea rădăcinilor și poate ajuta la reducerea stresului asupra plantelor. Toate acestea adaugate la faptul ca este un material biodegradabil si non-toxic.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te