Trucul de care nu știai. Cum să faci ca bagajul tău să iasă primul pe bandă, în aeroport

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.11.2023 - 11:51
Cum să faci ca bagajul tău să iasă primul pe bandă în aeroport Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Călătoria cu avionul este cea mai rapidă atunci când luăm în considerare călătorii lungi între continente, de exemplu. Însă, bagajul este una dintre cele mai supărătoare probleme. Când cobori din avion, aștepți uneori foarte mult timp pentru a-l recupera.

SHARE

Există multe lucuri care îngreunează călătoria cu avionul. După aterizare, părăsirea rapidă a aeroportului este de multe ori o sarcină imposibilă. Așteptarea la banda rulantă cu bagaje este una dintre cele mai neplăcute părți ale călătoriei.

Vă spunem câteva trucuri importante pentru a te ajuta să-ți recuperezi bagajul în cel mai scurt timp posibil.

Trucul de care nu știai. Cum să faci ca bagajul tău să iasă primul pe bandă, în aeroport

Cu siguranță, la un moment dat în viața noastră, am petrecut atât de mult timp așteptând valiza noastră, încât ne-am gândit că au uitat-o ​​sau, mult mai rău, au pierdut-o. Deși poate părea că cei care își ridică bagajele primii au făcut un pact cu diavolul, există o serie de trucuri pentru a te asigura că valiza ta pleacă prima. Vi le dezvăluim în rândurile de mai jos.

Citește și: De ce ne îmbarcăm și coborâm din avion pe partea stângă? Mulți nici nu s-au gândit la acest lucru

Conform elespanol.com, pentru vă ridica mai repede bagajele de pe banda rulantă, potrivit unor angajați ai companiilor aeriene, este ca valiza să ajungă ultima în cala avionului. Nu înseamnă că trebuie să fiți ultima persoană din întregul aeroportul care face check-in, ci să mergeți cu calm atunci când vine vorba de a intra în linia de check-in.

Acest lucru se întâmplă, deoarece lucrătorii transportă de obicei bagajele progresiv. Dacă sunteți unul dintre ultimele persoane căruia i s-a livrat bagajele, lucrurile voastre vor merge în ultimul cărucior. Astfel, valiza voastră va fi ultima care va intra în cală și, prin urmare, prima care va fi descărcată pe bandă rulantă.

Foto: Freepik.com

Dacă nu doriți să „riscați” să fiți unul dintre ultimii la rând, un alt truc este să întrebați dacă vă pot livra bagajele direct la poarta de îmbarcare, așa cum se întâmplă cu bagajele de mână pe zboruri precum Ryanair sau Easyjet.

S-ar putea să nu accepte, dar dacă găsiți totuși un personal care vă acceptă cererea, veți primi ultima valiză pusă în cala avionului. În acest caz, nu veți putea transporta lichide care depășesc 100 ml, deoarece valiza voastră va fi supusă controlului de securitate. 

Citește și: De ce să nu porți pantaloni scurți sau fustă scurtă când mergi cu avionul. Puțini știu acest lucru

Un alt truc pentru a evita așteptările lungi la aeroport este să solicitați eticheta „fragil” la controlul de check-in. Astfel, nu numai că îți vor trata bagajele mai delicat, dar valizele cu această etichetă sunt de obicei plasate în ultima cală a avionului.

Acest truc funcționează numai în anumite circumstanțe și depinde de compania aeriană sau de modelul de avion. Dacă bagajul tău este etichetat „fragil”, acesta poate ajunge la începutul calei sau la sfârșit. 

Citește și:  Cât costă să mergi cu trenul, cu mașina sau cu avionul la mare în Turcia și Bulgaria. Diferențe mari

Există o singură posibilitate de a garanta 100% că ne vom primi bagajul mai devreme, și anume să achiziționați biletul care vă dă dreptul de a face acest lucru. Practic, biletul „de afaceri”, care vă garantează faptul că o să vă bucurați de o serie de avantaje. Unul dintre ele este evitarea așteptării.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te