Top 5 jucători de poker cu cele mai mari câștiguri

DE Adrian Costin | Actualizat: 04.09.2023 - 13:31
Imagine cu caracter ilustrativ Foto: pixabay

Pokerul a devenit popular în ultimul deceniu grație premiilor foarte mari puse în joc la turneele majore. Dezvoltarea platformelor online de joc a fost un alt pas important prin care industria acestui joc a căpătat o uriașă ascensiune.

SHARE

Și, cum pokerul este cu și despre câștiguri, iată un top al jucătorilor cu cele mai mari câștiguri obținute la mesele de poker.

1. Justin Bonomo - 61,9 milioane de dolari

Justin Bonomo s-a născut pe 30 septembrie 1985 și în prezent locuiește în Las Vegas, Nevada, capitala mondială a jocurilor de noroc.

S-a remarcat prima dată în mod deosebit în 19 februarie 2005, când a fost cel mai tânăr jucător aflat la o masă finală televizată la EPT French Open Poker, găzduit de orașul Deauville din Franța.

Cea mai mare sumă câștigată la un turneu oficial a fost în 17 iulie 2018, când s-a clasat pe locul 1 la World Series of Poker 2018, la evenimentul 1 Million Dollars No-Limit Hold’em Big One for One Drop. La acel turneu a câștigat uriașa sumă de 10 milioane de dolari.

Tot în același an, 2018, câștigase în luna mai turneul Super High Roller Brawl, iar cecul obținut avea tot o sumă uriașă de 5 milioane de dolari.

Cu toate acestea, trecutul lui Bonomo nu este chiar unul impecabil. Spre exemplu, în 2006 a fost surprins intrând la turneul Party Poker folosind conturi multiple și încălcând astfel regulamentul.

I-a fost interzis accesul pe 2 platforme online și, mai mult decât atât, i s-au confiscat zeci de mii de euro. Bonomo a mai fost acuzat și de alte platforme organizatoare de competiții că folosește conturi multiple.

Dacă și tu ești pasionat de poker sau alte jocuri de noroc, trebuie să știi că acum le poți accesa legal și în mediul online, acolo unde poți chiar să profiți și de promoții casino cu bonus fără depunere.

2. Bryn Kenney - 57,9 milioane de dolari

Bryn Kenney este un jucător american de poker în vârstă de 37 de ani în acest moment.

În anul 2016 Kenney a devenit faimos prin faptul că l-a învins pe campionul mondial de la World Series of Poker, Joe McKeehen, la evenimetul Poker Carribean Adventure de 100.000 de dolari, eveniment dedicat high-rollerilor, ocazie cu care a plecat acasă cu un cec în valoare de 1,67 milioane de dolari.

Însă cea mai mare sumă câștigată la o competiție oficială de Bryn Kenney este 20,6 milioane de dolari, în data de 3 august 2019, la ediția din acel an a Triton Poker Super High Roller Series din Londra.

Cu toate acestea, la competiția din Londra el s-a clasat abia pe locul secund la masa finală.

3. Daniel Negreanu - 50,9 milioane de dolari

Negreanu a avut un început destul de greoi în poker. El și-a pierdut de câteva ori toți banii în încercarea de a se afirma ca jucător profesionist. Însă, după mult studiu individual, rezultatele au apărut.

Pe 1 iulie 2014, jucătorul canadian de origine română a dat lovitura pe scena internațională, cu un cec de 8,28 milioane de dolari pentru clasarea pe locul secund la ediția din acel an a World Series of Poker, cea mai prestigioasă competiție anuală.

În anul 2022, la Super High Roller Bowl VII, a reușit să iasă campion și a primit un cec în valoare de 3,3 milioane de de dolari, al doilea cel mai mare câștig din carieră la un turneu oficial.

Suma totală acumulată de Daniel Negreanu nu provine exclusiv din turnee oficiale, el fiind un High Roller prezent la multe jocuri găzduite de platformele online la care este afiliat.

4. Stephen Chidwick - 49,7 milioane de dolari

Chidwick este al doilea jucător de poker din top 5 al celor mai buni performeri din punct de vedere al câștigurilor acumulate care nu este american, el fiind britanic.

Turneul din 2019 Triton Poker Super High Roller Series găzduit de Londra a fost turneul la care Stephen a obținut cel mai mare premiu de până acum din cariera să, el terminând pe 4 și obținând un cec de 5,4 milioane de dolari.

A mai avut câștiguri de peste 1 milion de dolari din 2018 și până în 2022 la World Series of Poker și la Triton Series, însă acestea sunt destul de departe de câștigul de top obținut chiar la turneul de casă.

Chidwick este cel mai bine plătit jucător de poker britanic până în acest moment.

5. Jason Koon - 47,4 milioane de dolari

Un alt jucător american rezident în Las Vegas închide top 5 al celor mai bine plătiți jucători de poler.

Câștigul de top pe care l-a obținut a venit în Triton Super High Rollers Series ediția 2018, când a primit 3,65 milioane de dolari pentru titlul de campion.

Cel mai mare câștig recent este ediția 2023 a aceluiași turneu găzduit de dată aceasta de Cipru, unde a obținut suma de 2,45 milioane de dolari.

Jason Koon este și el un high-roller și îi place să joace sume mari la mesele de joc de pe platformele online.

Este greu de precizat cu exactitate ce sumă a strâns fiecare jucător de la mese în acest moment, motiv pentru care ne-am rezumat în topul acestor sume câștigate doar la sumele declarate de jucători sau cele care provin din surse oficiale (organizatorii turneelor).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te